Page 18 of 20

Music skips/hiccups when closing OS windows

PostPosted: Tue Sep 18, 2012 5:37 pm
by ggibby
Hello Paul,

The updates have made a big difference - keep rockin'!

On my main SubWiji machine:
Win7x86
1.8GHz
3GB RAM usable
+/- 7.6Mb web connection

playback works fine, until I minimize/restore a window, then it hiccoughs (hiccups?), pausing for a frame or two.
Not when actually opening and closing, just moving to the taskbar.
As I'm at work and doing this all the time, it's a bit annoying.

Apologies if this is known and previously discussed.

-G

Re: Re: Music skips/hiccups when closing OS windows

PostPosted: Tue Sep 18, 2012 5:44 pm
by paulodell
ggibby wrote:Hello Paul,

The updates have made a big difference - keep rockin'!

On my main SubWiji machine:
Win7x86
1.8GHz
3GB RAM usable
+/- 7.6Mb web connection

playback works fine, until I minimize/restore a window, then it hiccoughs (hiccups?), pausing for a frame or two.
Not when actually opening and closing, just moving to the taskbar.
As I'm at work and doing this all the time, it's a bit annoying.

Apologies if this is known and previously discussed.

-G

Hi,
A few things to try since wpf is a resource hog...
Try changing the settings for a slower system this tunes down the wfp a bit.
Also check your stream buffer crank that up to see if it helps.
If these don't help let me know and when I'm back ill have a look
Cheers
Paul

Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e using Tapatalk 2

Re: Re: Music skips/hiccups when closing OS windows

PostPosted: Tue Sep 18, 2012 7:14 pm
by ggibby
paulodell wrote:Try changing the settings for a slower system this tunes down the wfp a bit.
Also check your stream buffer crank that up to see if it helps.


Stream pre-buffer is at max - 2min.
WPF = Windows Presentation Foundation? WFP?
Don't know where/how to adjust that.

I did disable Windows Explorer animations, but no change.
Also - the interrupt occurs with Maximize/Restore Down also.

-G

Re: Re: Re: Music skips/hiccups when closing OS windows

PostPosted: Tue Sep 18, 2012 7:31 pm
by paulodell
ggibby wrote:
paulodell wrote:Try changing the settings for a slower system this tunes down the wfp a bit.
Also check your stream buffer crank that up to see if it helps.


Stream pre-buffer is at max - 2min.
WPF = Windows Presentation Foundation? WFP?
Don't know where/how to adjust that.

I did disable Windows Explorer animations, but no change.
Also - the interrupt occurs with Maximize/Restore Down also.

-G

Ha yes I meant to say WPF sorry!
It's on the system speed setting, cant remember atm and not at my computer to look.
The suttering is it when any window is sized or just SubWiji windows?
Also what's the upload of your subsonic server and how much of that is just for your user?
From what you have said about the buffer it may be am issue with your CPU, is it dual core? What sort of CPU percentage use is SubWiji and the rest of the pc using?
Thanks
Paul

Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e using Tapatalk 2

Re: Re: Re: Music skips/hiccups when closing OS windows

PostPosted: Tue Sep 18, 2012 8:07 pm
by ggibby
Any window minimize/restore/max/restore down
Not sure about 'upload' on Subsonic, but I'm the only SS user
and the server hardware is spec'd below.

User CPU is dual-core, and SubWiji is +/-50%, looks like alternating between cores.
RAM usage is really flat.

Seems a bit much on the processor, to me.

Re: Re: Re: Re: Music skips/hiccups when closing OS windows

PostPosted: Tue Sep 18, 2012 8:34 pm
by paulodell
ggibby wrote:Any window minimize/restore/max/restore down
Not sure about 'upload' on Subsonic, but I'm the only SS user
and the server hardware is spec'd below.

User CPU is dual-core, and SubWiji is +/-50%, looks like alternating between cores.
RAM usage is really flat.

Seems a bit much on the processor, to me.

Yeah that is lot of CPU and that's where the issue is.
Firstly check that your client pc has the latest .net installed.
Also if you find the setting in Subwiji which will tone down the CPU useage it has low medium and high settings.

Another thing that can help is to check that your my music folder is accessible, go to settings and try to things with cover art cache off.
Paul

Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e using Tapatalk 2

Re: Re: Re: Re: Music skips/hiccups when closing OS windows

PostPosted: Tue Sep 18, 2012 8:54 pm
by ggibby
paulodell wrote:Firstly check that your client pc has the latest .net installed.

Yup, according to Windows Update, my .NET 4 Client Profile is all current.
paulodell wrote:Also if you find the setting in Subwiji which will tone down the CPU useage it has low medium and high settings.

Do you mean the Interface Settings>UI Quality? That's been at Low.
paulodell wrote:Another thing that can help is to check that your my music folder is accessible, go to settings and try to things with cover art cache off.

'Cache cover art' has always been turned off. There were a few .jpgs in My Music, but not from SubWiji.

And I double-checked the SubSonic server Advanced settings - all network options are set to unlimited.

Our internet connection is variable (6 to 14 users on cable modem through a retail router).
Would CPU load vary with bandwidth?

Re: SubWiji - Windows Subsonic Client (WPF)

PostPosted: Tue Sep 18, 2012 9:01 pm
by paulodell
I know its strange but try running SubWiji with cache cover art on as a lot of the UI is for the covers and when cached it can help.
Also test SubWiji with the UI on the different levels to see what that does with the CPU, that setting is old and may have been broke/affected by updates.
I think the bandwidth just affects the pre buffer size needed, I have only 4 users but also only 800k upload so my buffer is low.
Thanks
Paul

Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e using Tapatalk 2

Re: SubWiji - Windows Subsonic Client (WPF)

PostPosted: Tue Sep 18, 2012 9:12 pm
by ggibby
I'll try those, but I have always had 'Fetch Cover Art' off - it's not important to me.

Re: SubWiji - Windows Subsonic Client (WPF)

PostPosted: Tue Sep 18, 2012 9:17 pm
by paulodell
I'll try those, but I have always had 'Fetch Cover Art' off - it's not important to me.

Yeah I understand that, give them a try and ill have a look into the code when I'm back, I'm in Prague atm so haven't got access to my computer
Cheers
Paul

Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e using Tapatalk 2

Re: SubWiji - Windows Subsonic Client (WPF)

PostPosted: Thu Nov 15, 2012 8:32 pm
by hakko
http://www.chiark.greenend.org.uk/~sgtatham/bugs.html

Your bug report above will not most probably not help you achieve your goal, a Windows Subsonic Client that works perfectly on your machine, for free.

If the application doesn't give any log when it crashes, try attaching screen shots, steps on how to reproduce the crash etc.

Or at least try re-phrasing your post into something like "this mod seems to have great potential, but it often crashes. how can I help you debug it?"

How could the crashes be fixed if you don't contribute any actual input on how and when they happen?

Re: SubWiji - Windows Subsonic Client (WPF)

PostPosted: Sat Nov 17, 2012 8:46 pm
by Wez1981
This has been fixed, a new version is going to be pushed out soon.

The "freezing" happens for about 30 seconds, and then the application starts up fine.

SubWiji - Windows Subsonic Client (WPF)

PostPosted: Sun Nov 18, 2012 8:27 am
by paulodell
I've just pushed that fix out.
See if you can bring yourself to try it, remember this program is free and we don't get paid to create or maintain it...

Paul

Re: SubWiji - Windows Subsonic Client (WPF)

PostPosted: Sat Dec 15, 2012 9:40 pm
by mrfunk
Hi I'm trying to install this but constantly get errors..

I really like the look of this, but guttted I cant get it to work.

when i click install i get this(details) :-

PLATFORM VERSION INFO
Windows : 6.1.7601.65536 (Win32NT)
Common Language Runtime : 4.0.30319.1
System.Deployment.dll : 4.0.30319.1 (RTMRel.030319-0100)
clr.dll : 4.0.30319.1 (RTMRel.030319-0100)
dfdll.dll : 4.0.30319.1 (RTMRel.030319-0100)
dfshim.dll : 4.0.31106.0 (Main.031106-0000)

SOURCES
Deployment url : file:///C:/Users/DavidNew/Downloads/SubWiji.application

ERROR SUMMARY
Below is a summary of the errors, details of these errors are listed later in the log.
* Activation of C:\Users\DavidNew\Downloads\SubWiji.application resulted in exception. Following failure messages were detected:
+ Downloading file:///C:/Users/DavidNew/Downloads/SubWiji.application did not succeed.
+ Could not find file 'C:\Users\DavidNew\Downloads\SubWiji.application'.
+ Could not find file 'C:\Users\DavidNew\Downloads\SubWiji.application'.
+ Could not find file 'C:\Users\DavidNew\Downloads\SubWiji.application'.

COMPONENT STORE TRANSACTION FAILURE SUMMARY
No transaction error was detected.

WARNINGS
There were no warnings during this operation.

OPERATION PROGRESS STATUS
* [15/12/2012 21:15:57] : Activation of C:\Users\DavidNew\Downloads\SubWiji.application has started.

ERROR DETAILS
Following errors were detected during this operation.
* [15/12/2012 21:15:57] System.Deployment.Application.DeploymentDownloadException (Unknown subtype)
- Downloading file:///C:/Users/DavidNew/Downloads/SubWiji.application did not succeed.
- Source: System.Deployment
- Stack trace:
at System.Deployment.Application.SystemNetDownloader.DownloadSingleFile(DownloadQueueItem next)
at System.Deployment.Application.SystemNetDownloader.DownloadAllFiles()
at System.Deployment.Application.FileDownloader.Download(SubscriptionState subState)
at System.Deployment.Application.DownloadManager.DownloadManifestAsRawFile(Uri& sourceUri, String targetPath, IDownloadNotification notification, DownloadOptions options, ServerInformation& serverInformation)
at System.Deployment.Application.DownloadManager.DownloadDeploymentManifestDirectBypass(SubscriptionStore subStore, Uri& sourceUri, TempFile& tempFile, SubscriptionState& subState, IDownloadNotification notification, DownloadOptions options, ServerInformation& serverInformation)
at System.Deployment.Application.DownloadManager.DownloadDeploymentManifestBypass(SubscriptionStore subStore, Uri& sourceUri, TempFile& tempFile, SubscriptionState& subState, IDownloadNotification notification, DownloadOptions options)
at System.Deployment.Application.ApplicationActivator.PerformDeploymentActivation(Uri activationUri, Boolean isShortcut, String textualSubId, String deploymentProviderUrlFromExtension, BrowserSettings browserSettings, String& errorPageUrl)
at System.Deployment.Application.ApplicationActivator.ActivateDeploymentWorker(Object state)
--- Inner Exception ---
System.Net.WebException
- Could not find file 'C:\Users\DavidNew\Downloads\SubWiji.application'.
- Source: System
- Stack trace:
at System.Net.FileWebRequest.EndGetResponse(IAsyncResult asyncResult)
at System.Net.FileWebRequest.GetResponse()
at System.Deployment.Application.SystemNetDownloader.DownloadSingleFile(DownloadQueueItem next)
--- Inner Exception ---
System.Net.WebException
- Could not find file 'C:\Users\DavidNew\Downloads\SubWiji.application'.
- Source: System
- Stack trace:
at System.Net.FileWebResponse..ctor(FileWebRequest request, Uri uri, FileAccess access, Boolean asyncHint)
at System.Net.FileWebRequest.GetResponseCallback(Object state)
--- Inner Exception ---
System.IO.FileNotFoundException
- Could not find file 'C:\Users\DavidNew\Downloads\SubWiji.application'.
- Source: mscorlib
- Stack trace:
at System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)
at System.IO.FileStream.Init(String path, FileMode mode, FileAccess access, Int32 rights, Boolean useRights, FileShare share, Int32 bufferSize, FileOptions options, SECURITY_ATTRIBUTES secAttrs, String msgPath, Boolean bFromProxy, Boolean useLongPath)
at System.IO.FileStream..ctor(String path, FileMode mode, FileAccess access, FileShare share, Int32 bufferSize, FileOptions options, String msgPath, Boolean bFromProxy)
at System.IO.FileStream..ctor(String path, FileMode mode, FileAccess access, FileShare share, Int32 bufferSize, Boolean useAsync)
at System.Net.FileWebStream..ctor(FileWebRequest request, String path, FileMode mode, FileAccess access, FileShare sharing, Int32 length, Boolean async)
at System.Net.FileWebResponse..ctor(FileWebRequest request, Uri uri, FileAccess access, Boolean asyncHint)

COMPONENT STORE TRANSACTION DETAILS
No transaction information is available.
...------------------------------------------------------------------------------------------------------------

When i click launch.. i get this :-

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<asmv1:assembly xsi:schemaLocation="urn:schemas-microsoft-com:asm.v1 assembly.adaptive.xsd" manifestVersion="1.0" xmlns:asmv1="urn:schemas-microsoft-com:asm.v1" xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v2" xmlns:asmv2="urn:schemas-microsoft-com:asm.v2" xmlns:xrml="urn:mpeg:mpeg21:2003:01-REL-R-NS" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:asmv3="urn:schemas-microsoft-com:asm.v3" xmlns:dsig="http://www.w3.org/2000/09/xmldsig#" xmlns:co.v1="urn:schemas-microsoft-com:clickonce.v1" xmlns:co.v2="urn:schemas-microsoft-com:clickonce.v2">
<assemblyIdentity name="SubWiji.application" version="1.2.1.241" publicKeyToken="0000000000000000" language="neutral" processorArchitecture="x86" xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v1" />
<description asmv2:publisher="SubWiji" co.v1:suiteName="SubWiji" asmv2:product="SubWiji" asmv2:supportUrl="http://www.paulodell.co.uk/" co.v1:errorReportUrl="http://www.paulodell.co.uk/" xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v1" />
<deployment install="true" mapFileExtensions="true" co.v1:createDesktopShortcut="true">
<subscription>
<update>
<beforeApplicationStartup />
</update>
</subscription>
<deploymentProvider codebase="http://dl.dropbox.com/u/2432141/SubwijiPublish/SubWiji.application" />
</deployment>
<compatibleFrameworks xmlns="urn:schemas-microsoft-com:clickonce.v2">
<framework targetVersion="4.0" profile="Client" supportedRuntime="4.0.30319" />
<framework targetVersion="4.0" profile="Full" supportedRuntime="4.0.30319" />
</compatibleFrameworks>
<dependency>
<dependentAssembly dependencyType="install" codebase="Application Files\SubWiji_1_2_1_241\SubWiji.exe.manifest" size="13443">
<assemblyIdentity name="SubWiji.exe" version="1.2.1.241" publicKeyToken="0000000000000000" language="neutral" processorArchitecture="x86" type="win32" />
<hash>
<dsig:Transforms>
<dsig:Transform Algorithm="urn:schemas-microsoft-com:HashTransforms.Identity" />
</dsig:Transforms>
<dsig:DigestMethod Algorithm="http://www.w3.org/2000/09/xmldsig#sha1" />
<dsig:DigestValue>GzNcNo/je78lpH4S0eZmHl1EuSk=</dsig:DigestValue>
</hash>
</dependentAssembly>
</dependency>
</asmv1:assembly>


____________________

im using win 7 64bit.

I would reall;y appreciate your help.. or could you email the files that it wont download?


Seasons greetings

Re: SubWiji - Windows Subsonic Client (WPF)

PostPosted: Thu Dec 20, 2012 3:17 pm
by teeman
I must be missing something, but I no longer see a way to set my Last.FM user/pass. I see the switch and regardless of if it's enabled or disabled, I still get no where to put in credentials (and I hadn't previously entered them).

Also, I'm experiencing some issues with certain MP3s stuttering toward the end of the song. It doesn't happen with all files, just an album here and there. I assume it has to do with how they're encoded, but was wondering if you had run in to that issue? I think I'm just going to blanket re encode them with a standard LAME vbr and see if that helps.