Chromecast Support

Alternative Android Client for Subsonic

Moderators: daneren2005, moderators

Re: Chromecast Support

Postby trogdan » Sun Mar 30, 2014 5:29 pm

I'm also an Android app developer, so I'll download your source, and drop in the debugger. I'm curious what the error dialog says, via getErrorDialog

http://stackoverflow.com/questions/1393 ... og-is-null
trogdan
 
Posts: 12
Joined: Wed Sep 12, 2012 5:43 pm

Re: Chromecast Support

Postby daneren2005 » Sun Mar 30, 2014 5:32 pm

Sorry I should have updated this thread. I found the cause already. It is because the Chromecast rejects self signed certificates. I am trying to find a work around for it.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Developer of DSub for Android
daneren2005
 
Posts: 1704
Joined: Fri Jul 06, 2012 7:52 pm

Re: Chromecast Support

Postby trogdan » Sun Mar 30, 2014 5:41 pm

Oh cool, thx for the tip. I have my own valid SSL certificate, so for the mean-time I suppose I could use that. I've also been interested in forking your code base anyway, to play around with it.

I thought StartSSL, but that doesn't work with chrome cast apparently. http://stackoverflow.com/questions/1867 ... eeze-error

Will use my google fu for a workaround
trogdan
 
Posts: 12
Joined: Wed Sep 12, 2012 5:43 pm

Re: Chromecast Support

Postby daneren2005 » Sun Mar 30, 2014 6:25 pm

I have a StartSSL cert too, so it should work just fine with them (at least it does now, might have been a issue back then). I have started a work around with https://github.com/daneren2005/ServerPr ... Proxy.java, but I have been having trouble getting Chromecast to accept the audio stream from it. I think it's not passing on the headers entirely correctly. I was originally creating it so that I can try to mess with the headers and get video working, but once I get it working I can also use it for a audio proxy when people are using self-signed certs. And sure, if you want to add anything feel free to open pull requests as you complete things.
Developer of DSub for Android
daneren2005
 
Posts: 1704
Joined: Fri Jul 06, 2012 7:52 pm

Re: Chromecast Support

Postby trogdan » Sun Mar 30, 2014 7:38 pm

trogdan
 
Posts: 12
Joined: Wed Sep 12, 2012 5:43 pm

Re: Chromecast Support

Postby jeffvenuti » Thu Apr 03, 2014 3:30 am

daneren2005 wrote:
jeffvenuti wrote:I use Play Store. Does that mean I have play services? I have a Samsung Galaxy S4, stock ATT, not rooted, no custom ROM.

daneren2005 wrote:Yes I did. It appears to be throwing a MISSING_SERVICE error. Do you have play services on your phone? That is required the way Google chose to release the official SDK.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Yes it would. Let me do some looking into why someone would get getting that error even though they have it. It's weird that this only seems to be hitting a few people :?


Update on this issue:

After some discussion with the Dsub developer something he said made me look at whether my subsonic server was using http or https. It turns out that by default subsonic is installed onto my ReadyNAS with an https port configured. I turned this off so that it uses http. Dsub now plays to my Chromecast without giving me the "Failed to Load" errors, and I'm quite okay with not using https. That said, there may be other users who need/want to use https so a workaround for self signed certificates is probably still a good goal.

Jeff
jeffvenuti
 
Posts: 8
Joined: Thu Jun 03, 2010 8:52 pm

Re: Chromecast Support

Postby 303 » Sun Apr 06, 2014 6:42 pm

Hi!

Sorry to be captain ignorant, but

- My chromecast is working perfectly (i use it with play music, plex, etc.)
- I'm on KitKat / Moto X
- I'm running latest dsub & latest subsonic server
- i've verified i'm on the right wifi network

and...

The only option in my dsub chromecast player list is "subsonic jukebox"

What am I doing wrong? How do I get my chromecast to show up here?

Thanks in advance!
303
 
Posts: 4
Joined: Sun Apr 06, 2014 6:39 pm

Re: Chromecast Support

Postby jeffvenuti » Sun Apr 06, 2014 9:07 pm

303 wrote:Hi!

Sorry to be captain ignorant, but

- My chromecast is working perfectly (i use it with play music, plex, etc.)
- I'm on KitKat / Moto X
- I'm running latest dsub & latest subsonic server
- i've verified i'm on the right wifi network

and...

The only option in my dsub chromecast player list is "subsonic jukebox"

What am I doing wrong? How do I get my chromecast to show up here?

Thanks in advance!


That happens to me if my phone is not on the same WiFi network as my Chromecast but is instead using the 4G Network.
jeffvenuti
 
Posts: 8
Joined: Thu Jun 03, 2010 8:52 pm

Re: Chromecast Support

Postby 303 » Mon Apr 07, 2014 12:22 am

Thanks. I thought that might have been the case, but I've tried 2 different networks to verify.
303
 
Posts: 4
Joined: Sun Apr 06, 2014 6:39 pm

Re: Chromecast Support

Postby HerrNilsson » Mon Apr 07, 2014 12:54 pm

Cant get Chromecast to work with HTTPS and my StartSSL-cert. Working perfect without HTTPS.
Any suggestions?
HerrNilsson
 
Posts: 60
Joined: Fri Aug 17, 2012 5:13 am

Re: Chromecast Support

Postby trogdan » Mon Apr 07, 2014 1:32 pm

HerrNilsson wrote:Cant get Chromecast to work with HTTPS and my StartSSL-cert. Working perfect without HTTPS.
Any suggestions?


What is your server configuration? Are you trying to connect to the HTTPS server in subsonic directly?

I have the same problem. Been working with the dev to try to get this to work. We're pretty stumped, our configurations are pretty identical, yet his StartSSL cert works, mine doesn't. In the meantime, he's been looking at a work-around.

Here is the issue on github
https://github.com/daneren2005/Subsonic/issues/320
trogdan
 
Posts: 12
Joined: Wed Sep 12, 2012 5:43 pm

Re: Chromecast Support

Postby HerrNilsson » Mon Apr 07, 2014 1:36 pm

Ubuntu Server with Tomcat 7, Subsonic 4.9 and LDAP.
Yes, it's working perfectly from all browsers and other apps. Just problem with HTTPS in the DSub with Chromecast.
I can play music in DSub, but not on Chromecast.

Thanks!

EDIT: As an ugly workaround, i've created a local account on the subsonic that's not in the Active Directory and use it with HTTP instead.
But i really want HTTPS to work so i can use LDAP and all users can use HTTPS and their own accounts.
HerrNilsson
 
Posts: 60
Joined: Fri Aug 17, 2012 5:13 am

Re: Chromecast Support

Postby trogdan » Mon Apr 07, 2014 1:42 pm

Yeah, I in a similiar situation. I use LDAPS for my users, and I do not want their credentials going out over unecrypted HTTP.
trogdan
 
Posts: 12
Joined: Wed Sep 12, 2012 5:43 pm

Re: Chromecast Support

Postby HerrNilsson » Mon Apr 07, 2014 1:51 pm

trogdan wrote:Yeah, I in a similiar situation. I use LDAPS for my users, and I do not want their credentials going out over unecrypted HTTP.

But LDAPS is only for encrypting the credentials from the subsonic server and LDAP-server, the webinterface in encrypted through the HTTPS correct?
HerrNilsson
 
Posts: 60
Joined: Fri Aug 17, 2012 5:13 am

Re: Chromecast Support

Postby trogdan » Mon Apr 07, 2014 2:05 pm

HerrNilsson wrote:But LDAPS is only for encrypting the credentials from the subsonic server and LDAP-server, the webinterface in encrypted through the HTTPS correct?


Yeah, only the web interface is encrypted through the HTTPS connection. I just happen to use LDAPS because it's used for other service outside of my local network.

The REST and web interface is encrypted through HTTPS.
trogdan
 
Posts: 12
Joined: Wed Sep 12, 2012 5:43 pm

PreviousNext

Return to DSub for Android

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests