Won't Index Several Artists

Need help? Post your questions here.

Moderator: moderators

Won't Index Several Artists

Postby mboonie63 » Wed Feb 14, 2018 9:11 pm

Hi. I have been having an indexing problem with Subsonic.
I have a large collection of music stored on a Netgear NAS. I am pretty diligent about organizing and tagging, so the vast majority of the files can be successfully accessed by searching Artist (among other things.)
However, there are a few artists that Subsonic refuses to index, e.g. Jon Anderson and Loudon Wainwright III. Curiously, I CAN find their mp3's under "Albums" (as long as I know which one I'm looking for.) I have verified that the files are properly encoded and consistently tagged. (For the most part, they use the codec MPEG 1 Layer III.) Other artists/files with the same integrity and codec are indexed just fine, but I simply cannot get Subsonic to show certain artists when searching Artists. (To make matters more confusing, it DOES index "Jon Anderson & Vangelis"!?!?)
These files are quite organized (\\myserver\music\artist_initial\artist\album.)
I can't imagine it's the number of files, because (for example) there are 162 MP3's for Jon Anderson, across 19 albums/folders, but there are over 330 MP3's for "Yes" across 30+ albums/folders, and those can be easily found by searching for the artist.
What can I check for that could possibly explain this persistent problem?
Thanks in advance for your help.
-Boonie
mboonie63
 
Posts: 1
Joined: Wed Feb 14, 2018 8:50 pm

Re: Won't Index Several Artists

Postby davidsmind » Thu Feb 15, 2018 1:28 pm

I'm having exactly the same problem.

To demonstrate, consider the artist blanck mass

As you can see here in my player, the metadata is A+

Image

So lets search for it in subsonic:

Image

Ok...so that's weird. What is happening. Well, the filename is being interpreted as the ARTIST. I have no idea why that would be, but it appears to be true.

Image

BUT, the artist is also being listed correctly in playlists. So I'm not sure what curious voodoo is going on here.

I have rebuilt my Database twice, and what I share with mboonie above is my files are hosted on nas.


Below are errors in the main log:

Code: Select all
3466 [main] INFO org.springframework.web.context.support.XmlWebApplicationContext - Refreshing org.springframework.web.context.support.XmlWebApplicationContext@1716e8c5: display name [WebApplicationContext for namespace 'subsonic-servlet']; startup date [Thu Feb 15 05:01:23 PST 2018]; parent: org.springframework.web.context.support.XmlWebApplicationContext@6025e1b6
3466 [main] INFO org.springframework.beans.factory.xml.XmlBeanDefinitionReader - Loading XML bean definitions from ServletContext resource [/WEB-INF/subsonic-servlet.xml]
3488 [main] INFO org.springframework.web.context.support.XmlWebApplicationContext - Bean factory for application context [org.springframework.web.context.support.XmlWebApplicationContext@1716e8c5]: org.springframework.beans.factory.support.DefaultListableBeanFactory@2a369e14
3517 [main] INFO org.springframework.beans.factory.support.DefaultListableBeanFactory - Pre-instantiating singletons in org.springframework.beans.factory.support.DefaultListableBeanFactory@2a369e14: defining beans [leftController,artistsController,rightController,statusController,mainController,playlistController,playlistsController,bookmarksController,importPlaylistController,topController,helpController,moreController,uploadController,lyricsController,allmusicController,podcastController,podcastChannelsController,internetRadioController,internetRadioStreamController,podcastChannelController,podcastReceiverAdminController,setMusicFileInfoController,shareManagementController,setRatingController,randomPlayQueueController,changeCoverArtController,nowPlayingController,starredController,searchController,settingsController,playerSettingsController,dlnaSettingsController,sonosSettingsController,shareSettingsController,musicFolderSettingsController,networkSettingsController,transcodingSettingsController,internetRadioSettingsController,podcastSettingsController,videoConversionSettingsController,generalSettingsController,advancedSettingsController,personalSettingsController,avatarUploadController,userSettingsController,passwordSettingsController,homeController,editTagsController,playQueueController,coverArtController,artistImageController,captionsController,avatarController,statusChartController,userChartController,m3uController,streamController,hlsController,segmentController,videoPlayerController,videoConverterController,externalPlayerController,downloadController,premiumSettingsController,multiController,wapController,restController,dbController,premiumSettingsValidator,userSettingsValidator,passwordSettingsValidator,urlMapping,messageSource,themeSource,themeResolver,viewResolver]; parent: org.springframework.beans.factory.support.DefaultListableBeanFactory@6fdbe764
3763 [main] INFO org.springframework.web.servlet.DispatcherServlet - FrameworkServlet 'subsonic': initialization completed in 297 ms
3769 [main] INFO org.mortbay.log - Started SelectChannelConnector@0.0.0.0:4040
Subsonic running on: http://localhost:4040/
3782 [main] INFO org.springframework.remoting.rmi.RmiServiceExporter - Looking for RMI registry at port '9412'
3789 [main] INFO org.springframework.remoting.rmi.RmiServiceExporter - Could not detect RMI registry - creating new one
3802 [main] INFO org.springframework.remoting.rmi.RmiServiceExporter - Binding service 'SubsonicDeployerService' to RMI registry: RegistryImpl[UnicastServerRef [liveRef: [endpoint:[127.0.0.1:9412](local),objID:[0:0:0, 0]]]]
36340 [btpool0-7] INFO org.directwebremoting.log.startup - Starting: DwrServlet v3.0.0-FINAL on jetty-6.1.x / JDK 1.8.0_151 from Oracle Corporation at
36647 [btpool0-7] INFO org.directwebremoting.log.startup - Starting: Using container abstraction org.directwebremoting.server.servlet2.Servlet24ContainerAbstraction
36664 [btpool0-7] INFO org.directwebremoting.servlet.UrlProcessor - Probably not an issue: the url:/gi.js (org.directwebremoting.gi.GiHandler) Handler is not available. This is only an problem if you wanted to use it.
[GC (Allocation Failure)  430393K->105935K(893440K), 0.0473020 secs]
39073 [btpool0-7] ERROR org.directwebremoting.dwrp.Batch - Failed to find parameter: instanceId, enable debug logging to see more info.
40070 [btpool0-7] ERROR org.directwebremoting.dwrp.Batch - Failed to find parameter: instanceId, enable debug logging to see more info.
40076 [btpool0-7] ERROR org.directwebremoting.dwrp.Batch - Failed to find parameter: instanceId, enable debug logging to see more info.
50073 [btpool0-7] ERROR org.directwebremoting.dwrp.Batch - Failed to find parameter: instanceId, enable debug logging to see more info.
51069 [btpool0-7] ERROR org.directwebremoting.dwrp.Batch - Failed to find parameter: instanceId, enable debug logging to see more info.
51072 [btpool0-7] ERROR org.directwebremoting.dwrp.Batch - Failed to find parameter: instanceId, enable debug logging to see more info.
[GC (Allocation Failure)  561615K->123137K(941056K), 0.0824896 secs]
61074 [btpool0-4] ERROR org.directwebremoting.dwrp.Batch - Failed to find parameter: instanceId, enable debug logging to see more info.
61077 [btpool0-4] ERROR org.directwebremoting.dwrp.Batch - Failed to find parameter: instanceId, enable debug logging to see more info.
61080 [btpool0-4] ERROR org.directwebremoting.dwrp.Batch - Failed to find parameter: instanceId, enable debug logging to see more info.
[GC (Allocation Failure)  618241K->127841K(953856K), 0.0397847 secs]
72072 [btpool0-3] ERROR org.directwebremoting.dwrp.Batch - Failed to find parameter: instanceId, enable debug logging to see more info.
72072 [btpool0-7] ERROR org.directwebremoting.dwrp.Batch - Failed to find parameter: instanceId, enable debug logging to see more info.
72077 [btpool0-7] ERROR org.directwebremoting.dwrp.Batch - Failed to find parameter: instanceId, enable debug logging to see more info.
[GC (Allocation Failure)  622945K->141712K(1025536K), 0.0801583 secs]
[GC (Allocation Failure)  702352K->134069K(1029632K), 0.0342883 secs]
83072 [btpool0-3] ERROR org.directwebremoting.dwrp.Batch - Failed to find parameter: instanceId, enable debug logging to see more info.
83072 [btpool0-5] ERROR org.directwebremoting.dwrp.Batch - Failed to find parameter: instanceId, enable debug logging to see more info.
83078 [btpool0-5] ERROR org.directwebremoting.dwrp.Batch - Failed to find parameter: instanceId, enable debug logging to see more info.
[GC (Allocation Failure)  706485K->141079K(1030656K), 0.0539923 secs]
[GC (Allocation Failure)  689943K->140718K(1012224K), 0.0323300 secs]
[GC (System.gc())  658274K->129250K(1032704K), 0.0306295 secs]
[Full GC (System.gc())  129250K->80725K(1032704K), 0.1686009 secs]
[GC (Allocation Failure)  619861K->111672K(957952K), 0.0180408 secs]
[GC (Allocation Failure)  650808K->112294K(1032192K), 0.0205185 secs]
[GC (Allocation Failure)  653478K->105296K(1030144K), 0.0195818 secs]
[GC (Allocation Failure)  646480K->111629K(1033728K), 0.0185460 secs]
[GC (Allocation Failure)  660493K->115680K(1033728K), 0.0219180 secs]
[GC (Allocation Failure)  664544K->104338K(1038848K), 0.0243899 secs]
[GC (Allocation Failure)  661906K->105690K(1037312K), 0.0167517 secs]
[GC (Allocation Failure)  663258K->118644K(1038848K), 0.0206888 secs]
[GC (Allocation Failure)  686452K->109414K(1040384K), 0.0223848 secs]
[GC (Allocation Failure)  677222K->118074K(1039360K), 0.0201221 secs]
[GC (Allocation Failure)  695098K->122520K(1042944K), 0.0202327 secs]
[GC (Allocation Failure)  699544K->124638K(990208K), 0.0232606 secs]
[GC (Allocation Failure)  683230K->126422K(974336K), 0.0284385 secs]
[GC (Allocation Failure)  667094K->126835K(965120K), 0.0232822 secs]
[GC (Allocation Failure)  650611K->124713K(939008K), 0.0300773 secs]
[GC (Allocation Failure)  632105K->122859K(928256K), 0.0197193 secs]
[GC (Allocation Failure)  614891K->121017K(904192K), 0.0287742 secs]
[GC (Allocation Failure)  598201K->116256K(899072K), 0.0229209 secs]
[GC (Allocation Failure)  579104K->125635K(879616K), 0.0199094 secs]
[GC (Allocation Failure)  574659K->119759K(869376K), 0.0239642 secs]
[GC (Allocation Failure)  555471K->125359K(852480K), 0.0186683 secs]
[GC (Allocation Failure)  548783K->132853K(848896K), 0.0239743 secs]
[GC (Allocation Failure)  544501K->127732K(830464K), 0.0315265 secs]
[GC (Allocation Failure)  527604K->118746K(824320K), 0.0162208 secs]
[GC (Allocation Failure)  507354K->120768K(796672K), 0.0150414 secs]
[GC (Allocation Failure)  498624K->121928K(802816K), 0.0168384 secs]
[GC (Allocation Failure)  489544K->123460K(777728K), 0.0200737 secs]
[GC (Allocation Failure)  481348K->122784K(783360K), 0.0188883 secs]
[GC (System.gc())  237454K->129161K(772608K), 0.0150177 secs]
[Full GC (System.gc())  129161K->103966K(772608K), 0.2317985 secs]
[GC (System.gc())  294316K->118230K(788992K), 0.0204244 secs]
[Full GC (System.gc())  118230K->93730K(788992K), 0.1738481 secs]
[GC (Allocation Failure)  440354K->119769K(791040K), 0.0269262 secs]
[GC (Allocation Failure)  466393K->117785K(792576K), 0.0139536 secs]
[GC (Allocation Failure)  467481K->122145K(793088K), 0.0134515 secs]
[GC (Allocation Failure)  471841K->123201K(799744K), 0.0198793 secs]


I actually allocate 2Gigs of memory to subsonic, so I'm note sure what is causing the allocation failures or even if they are related.


This is the startup line.
/etc/java-config-2/current-system-vm/bin/java -Xmx2200m -Dsubsonic.home=/var/subsonic -Dsubsonic.host=0.0.0.0 -Dsubsonic.port=4040 -Dsubsonic.httpsPort=0 -Dsubsonic.contextPath=/ -Dsubsonic.db= -Dsubsonic.defaultMusicFolder=/home/david/audio -Dsubsonic.defaultPodcastFolder=/home/david/audio/Podcast -Dsubsonic.defaultPlaylistFolder=/home/david/audio/playlists -Djava.awt.headless=true -verbose:gc -jar subsonic-booter-jar-with-dependencies.jar
davidsmind
 
Posts: 3
Joined: Thu Feb 15, 2018 1:18 pm

Re: Won't Index Several Artists

Postby davidsmind » Thu Feb 15, 2018 1:57 pm

Lastly,

On http://URL.subsonic/db.view

I ran

SELECT * from artist where name like 'Blanck%'

Blanck Mass is correctly indexed, I believe:

ID NAME COVER_ART_PATH ALBUM_COUNT LAST_SCANNED PRESENT FOLDER_ID
2291 Blanck Mass /home/david/audio/nusic/Blanck Mass - Dumb Flesh - 2015 (WEB V0)/cover.jpg 4 2018-02-15 05:02:27.0 true 0

So I think this is just a display issue of some sort.
davidsmind
 
Posts: 3
Joined: Thu Feb 15, 2018 1:18 pm

Re: Won't Index Several Artists

Postby davidsmind » Wed Feb 21, 2018 2:45 pm

Any devs out there want to take a look at this?
davidsmind
 
Posts: 3
Joined: Thu Feb 15, 2018 1:18 pm


Return to Help

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests