Web server doesn't seem to be starting

Need help? Post your questions here.

Moderator: moderators

Web server doesn't seem to be starting

Postby vguidry3 » Fri Apr 24, 2015 3:00 am

<-------------------------Subsonic Help Request---------------------->
Problem Description: Web server doesn't seem to be starting, no clue what's going on from the logs
Troubleshooting Steps:
checked internet connectivity to my cloud server, Apache seems to be reachable just fine on port 80
Playback Application and version: haven't even gotten there yet
Subsonic Version: (copy/paste from the "About" screen in the Subsonic Web Interface) can't reach web interface, latest version from the deb repo
Server Version: (copy/paste from the "About" screen in the Subsonic Web Interface) same as above
Hardware Platform: (Windows, Mac, Linux, NAS Model, etc... Invclude version if applicable) Digital Ocean Ubuntu 14.04 cloud
Java Memory Limit: (Windows: found in the Subsonic Agent in the taskbar) haven't checked yet
Problem Filename: (If you are having difficulty with a particular file, please include it's name)
Output from ffmpeg -i: (If you open a command prompt and type 'ffmpeg -i <filename>' what is the output? Ideally put this in a "code" block)
Last ten log file lines: (The last ten or so lines copied and pasted from the About screen in the Subsonic Web Interface. Ideally these will be in a CODE block as well.) pasted two log files below.
<-------------------------Subsonic Help Request---------------------->

output of /var/subsonic/subsonic.log
Code: Select all
[2015-04-23 22:41:18,112] INFO DaoHelper - Checking database schema.
[2015-04-23 22:41:18,662] INFO DaoHelper - Done checking database schema.
[2015-04-23 22:41:19,386] INFO MediaScannerService - Automatic media library scanning scheduled to run every 1 day(s), starting at Fri Apr 24 03:00:00 EDT 2015
[2015-04-23 22:41:19,547] INFO UPnPService - Starting UPnP service...
[2015-04-23 22:41:19,719] INFO PodcastService - Automatic Podcast update scheduled to run every 24 hour(s), starting at Thu Apr 23 22:46:19 EDT 2015
[2015-04-23 22:41:19,974] INFO VersionService - Resolved local Subsonic version to: 4.9
[2015-04-23 22:41:20,575] INFO UPnPService - Enabling UPnP/DLNA media server
[2015-04-23 22:41:20,575] INFO UPnPService - Starting UPnP service - Done!
[2015-04-23 22:41:29,567] WARN NetworkService - No UPnP router found.


output of /var/subsonic/subsonic_sh.log
Code: Select all
46 [main] INFO org.springframework.context.support.ClassPathXmlApplicationContext - Refreshing org.springframework.context.support.ClassPathXmlApplicationContext@55cc446d: display name [org.springframework.context.support.ClassPathXmlApplicationContext@55cc446d]; startup date [Thu Apr 23 22:44:09 EDT 2015]; root of context hierarchy
[GC 2112K->814K(7616K), 0.0056150 secs]
129 [main] INFO org.springframework.beans.factory.xml.XmlBeanDefinitionReader - Loading XML bean definitions from class path resource [applicationContext-deployer.xml]
[GC 2926K->1213K(7616K), 0.0041720 secs]
[GC 3325K->1529K(7616K), 0.0036760 secs]
[GC 3641K->1921K(7616K), 0.0035060 secs]
[GC 4033K->2371K(7616K), 0.0026460 secs]
[GC 4483K->2964K(7616K), 0.0030930 secs]
655 [main] INFO org.springframework.context.support.ClassPathXmlApplicationContext - Bean factory for application context [org.springframework.context.support.ClassPathXmlApplicationContext@55cc446d]: org.springframework.beans.factory.support.DefaultListableBeanFactory@57380fc
670 [main] INFO org.springframework.beans.factory.support.DefaultListableBeanFactory - Pre-instantiating singletons in org.springframework.beans.factory.support.DefaultListableBeanFactory@57380fc: defining beans [service,org.springframework.remoting.rmi.RmiServiceExporter#0]; root of factory hierarchy
694 [main] INFO org.mortbay.log - Logging to org.slf4j.impl.SimpleLogger(org.mortbay.log) via org.mortbay.log.Slf4jLog
[GC 5076K->3454K(7616K), 0.0035130 secs]
Using WAR file: /usr/share/subsonic/subsonic.war
Extracting webapp to /var/subsonic/jetty/3819
Using WAR file: /usr/share/subsonic/subsonic.war
735 [main] INFO org.mortbay.log - jetty-6.1.x
[GC 5566K->3801K(7616K), 0.0032860 secs]
[GC 5905K->4208K(7616K), 0.0032350 secs]
[GC 6311K->4213K(7616K), 0.0017100 secs]
[GC 6311K->4219K(7616K), 0.0004240 secs]
[GC 6326K->4263K(7616K), 0.0003830 secs]
SLF4J: Class path contains multiple SLF4J bindings.
SLF4J: Found binding in [jar:file:/usr/share/subsonic/subsonic-booter-jar-with-dependencies.jar!/org/slf4j/impl/StaticLoggerBinder.class]
SLF4J: Found binding in [jar:file:/var/subsonic/jetty/3819/webapp/WEB-INF/lib/slf4j-log4j12-1.6.1.jar!/org/slf4j/impl/StaticLoggerBinder.class]
SLF4J: See http://www.slf4j.org/codes.html#multiple_bindings for an explanation.
[GC 6375K->4568K(7616K), 0.0016690 secs]
[GC 6680K->4628K(7616K), 0.0022180 secs]
[GC 6740K->4559K(7616K), 0.0013270 secs]
[GC 6671K->4570K(7616K), 0.0008850 secs]
[GC 6682K->4564K(7616K), 0.0006800 secs]
[GC 6676K->4558K(7616K), 0.0006460 secs]
[GC 6670K->4963K(7616K), 0.0019460 secs]


Do I really need a UPnP router to get the webserver running? I went to this website to get installation steps:
http://linuxg.net/how-to-install-subson ... -10-12-04/

Didn't see any reason why it wouldn't work on 14.04 too. I did follow the instructions to make it run with a non-root user. Nothing seems to be binding on a port, whether I set one in /etc/default/subsonic or leaving it blank. netstat -l turns up empty, looking for processes under the subsonic user using top -U subsonic is also turning up empty.
vguidry3
 
Posts: 1
Joined: Fri Apr 24, 2015 2:48 am

Return to Help

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 27 guests