Not all albums showing

Need help? Post your questions here.

Moderator: moderators

Not all albums showing

Postby jokeruk » Tue Jun 16, 2020 1:56 pm

Hi all,
Pretty new to Subsonic, but purchased it to front-end my Netgear NAS based collection of music to a multi-room Sonos implementation. I have purchased the Premium license and am on the whole extremely pleased however....

I keep finding Albums missing from my collection when using either the subsonic web interface or via a Sonos controller.

For example I have 5 albums by Blondie and a bunch of Blondie tracks on compilation albums.

The compilations are showing up, the individual Blondie albums are not. I had a similar problem with another artist and resolved it by forcing a manual rescan of the library but this particular problem won't go away.

Whilst the Blondie example is easy as I spotted it quickly when I went to play a specific album, there are other artists with only a subset of albums showing

All advice very gratefully received

I have tried removing the library and re-adding it rescanning as well as a complete rescan


I'm running on Windows 10 Pro
i9-9900K @3.6Ghz
64.0Gb Ram

NAS is Netgear readnynas connected over Gigabit ethernet wired with CAT6

So my Subsonic status page yields this info:

 About Subsonic

License Subsonic Premium(expires June 2, 2021)
Version 6.1.6 (build 0cfa60) – November 10, 2019
Server jetty-6.1.x, java 1.8.0_152, HSQLDB, Windows 10 (82.0 MB / 145.0 MB)
Terms of use Subsonic uses licensed third-party libraries. Please note that Subsonic is not a tool for illegal distribution of copyrighted material. Always pay attention to and follow the relevant laws specific to your country.
Homepage subsonic.org
Forum forum.subsonic.org
Contact Subsonic is developed and maintained by Sindre Mehus (sindre@activeobjects.no). If you have any questions, comments or suggestions for improvements, please visit the Subsonic Forum.
Media collection 823 artists
3,765 albums
77,907 songs
694.42 GB
4,686 hours

 Log

[6/16/20 8:19:25 AM BST] INFO HsqlDaoHelper Checking database schema.
[6/16/20 8:20:03 AM BST] INFO HsqlDaoHelper Done checking database schema.
[6/16/20 8:20:03 AM BST] INFO SettingsService Java: 1.8.0_152, OS: Windows 10
[6/16/20 8:20:03 AM BST] INFO VersionService Resolved local Subsonic version to: 6.1.6
[6/16/20 8:20:03 AM BST] INFO PlayerDao Deleted 1 player(s) that haven't been used after Fri Apr 17 08:20:03 BST 2020
[6/16/20 8:20:03 AM BST] INFO MediaScannerService Automatic media library scanning scheduled to run every 1 day(s), starting at Tue Jun 16 16:00:00 BST 2020
[6/16/20 8:20:04 AM BST] INFO UPnPService Starting UPnP service...
[6/16/20 8:20:04 AM BST] INFO PodcastService Automatic Podcast update scheduled to run every 24 hour(s), starting at Tue Jun 16 08:25:04 BST 2020
[6/16/20 8:20:04 AM BST] INFO UPnPService Disabling UPnP/DLNA media server
[6/16/20 8:20:04 AM BST] INFO UPnPService Starting UPnP service - Done!
[6/16/20 8:20:07 AM BST] INFO BootstrapVerificationFilter Servlet container: jetty-6.1.x
[6/16/20 8:20:12 AM BST] INFO SonosService Found Sonos controllers: [192.168.1.130, 192.168.1.86, 192.168.1.34, 192.168.1.120, 192.168.1.33, 192.168.1.30, 192.168.1.31, 192.168.1.35, 192.168.1.32, 192.168.1.181, 192.168.1.132]
[6/16/20 8:20:12 AM BST] INFO SonosServiceRegistration Enabling Sonos music service, using Sonos controller IP 192.168.1.130, SID 242, and Subsonic URL http://192.168.1.252:4040/ws/Sonos
[6/16/20 8:20:12 AM BST] INFO SonosServiceRegistration Sonos controller returned: <HTML><BODY>Success!</BODY></HTML>
[6/16/20 8:20:14 AM BST] INFO NetworkService Deleted port mapping for port 4040
[6/16/20 8:25:04 AM BST] INFO PodcastService Starting scheduled Podcast refresh.
[6/16/20 8:25:04 AM BST] INFO PodcastService Completed scheduled Podcast refresh.
[6/16/20 2:23:42 PM BST] INFO PlayerDao Created player 7.
[6/16/20 2:23:42 PM BST] INFO VersionService Resolved latest Subsonic final version to: 6.1.6
[6/16/20 2:23:42 PM BST] INFO VersionService Resolved latest Subsonic beta version to: 6.1.beta2

The complete log is saved in c:\subsonic\subsonic.log.
 Refresh
jokeruk
 
Posts: 5
Joined: Tue Jun 02, 2020 3:27 pm

Re: Not all albums showing

Postby jokeruk » Tue Jun 16, 2020 2:23 pm

As a quick update - I have just read in two new CD's that arrived today and they were picked up by Subsonic immediately
jokeruk
 
Posts: 5
Joined: Tue Jun 02, 2020 3:27 pm

Re: Not all albums showing

Postby 3Dscrewer » Wed Jun 17, 2020 9:17 am

Where are the Albums missing? In recently added, or Index view?
The recently added section has some inconsistency. I found that the "recently added" was different in Browser and my Play:sub App at iPhone. Michael Bech Hansen. the Author, found that are different API callings available and that causes the difference. Calling the Artist via "Index" should always show the complete Albums. Also edited Albums not shown always as new, even if you reset the time stamp of the files, but in most cases it is helpful to set ALL Files and folders of an Artist to actual date and manual rescan to find missing albums.
Because using Airplay, I can't answer to sonos questions.
3Dscrewer
 
Posts: 195
Joined: Tue Feb 13, 2018 1:11 pm

Re: Not all albums showing

Postby jokeruk » Wed Jun 17, 2020 12:43 pm

Hi there,
Albums are missing from index view.
I will have a look at the dates - although as I have just recreated the library on the NAS I suspect everything is set to 6th June 2020 - but best to check! -I will feed back
jokeruk
 
Posts: 5
Joined: Tue Jun 02, 2020 3:27 pm

Re: Not all albums showing

Postby 3Dscrewer » Thu Jun 18, 2020 8:08 am

jokeruk wrote:Hi there,
Albums are missing from index view.
I will have a look at the dates - although as I have just recreated the library on the NAS I suspect everything is set to 6th June 2020 - but best to check! -I will feed back


That's a missunderstanding.
It seems that Subsonic (Scan) uses the Timestamp of the Musicfiles and folder to recognize if it is new or not.
If your missing albums are still in the database, but because unknown circumstances not shown in the Index, you can do what you want unless subsonic recognizes the Album as new.
I don't know how to set a new date to the missing albums at your NAS, but at Windows installation and Linux it is still working in most cases.
Hope that is clear now :D
Also there might be a problem that some folders are readable to the clients but not to the user/task that is started for subsonic, but that is nothing for remote diagnosis. For that you need to read the log files of the system.
3Dscrewer
 
Posts: 195
Joined: Tue Feb 13, 2018 1:11 pm


Return to Help

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests