Trouble getting connected

Need help? Post your questions here.

Moderator: moderators

Trouble getting connected

Postby dogaza » Sun Aug 02, 2020 11:16 pm

Having trouble getting connected and will try to give all information I can.

Problem Description:
In Settings/Network: Clicked box - Automatically configure your router (LinkSys WRT3200ACM) and got following message: Status: Successfully forwarding port 4040.
Then Clicked box for - Access your server over the Internet using an easy-to-remember address and got following message: Status: Could not connect to ___.subsonic.org(ConnectTimeoutException)
Also tried site - https://downforeveryoneorjustme.com/ .subsonic.org and the site is down
Troubleshooting Steps: Tried to configure router manually, with no luck either.
Playback Application and version: Standard Subsonic Web Interface
Subsonic Version: 6.1.6 (build 0cfa60) – November 10, 2019
Server Version: jetty-6.1.x, java 1.8.0_152, HSQLDB, Windows 10 (64.7 MB / 98.9 MB)
Hardware Platform: Windows Home Server

No sure what I am doing wrong, but can sure use assistance.
dogaza
 
Posts: 2
Joined: Sat Aug 01, 2020 9:43 pm

Re: Trouble getting connected

Postby alphawave7 » Mon Aug 03, 2020 2:31 am

May need to manually open the port on the router, after setting a static IP on the server machine. Follow the 'Setting Up Router' instructions here: http://monroeworld.com/android/subsonic/
alphawave7
 
Posts: 1037
Joined: Thu Feb 11, 2010 9:54 am

Re: Trouble getting connected

Postby dogaza » Tue Aug 18, 2020 8:28 pm

Thanks alfawave7.
Turns out, I needed my ISP to set my moden/router for port forwarding.
Working fine now.

Thanks again,
Phil
dogaza
 
Posts: 2
Joined: Sat Aug 01, 2020 9:43 pm


Return to Help

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests