Subsonic not reading Coverart from tags.....

Need help? Post your questions here.

Moderator: moderators

Subsonic not reading Coverart from tags.....

Postby hogfan » Mon Jan 31, 2011 4:52 am

About to check it on MP3 files also. Looking at the logs, it looks like the JAudiotagger is failing to find coverart my .M4A files. These are files that were encoded and tagged in iTunes and coverart displays properly in other players. The album art is indeed in the tag, so I am trying to find out why the JAuidotagger isn't seeing it. Here is the error from the Subonic logs

Code: Select all
[1/30/11 7:40:56 PM CST]    WARN   JaudiotaggerParser   Failed to find cover art tag in /mnt/raid/Music/The Refreshments/Fizzy Fuzzy Big & Buzzy/._01 Blue Collar Suicide.m4a


-hogfan
hogfan
 
Posts: 30
Joined: Tue Jan 25, 2011 2:31 am
Location: Little Rock, AR

Re: Subsonic not reading Coverart from tags.....

Postby binaryfever » Wed Feb 09, 2011 12:30 am

I am also getting this but for mp3 files as wel as m4a. My logs are full of these messages.

Code: Select all
Failed to find cover art tag in /Volumes/Public/Shared Music/The Cramps/Flame Job/._12 Mean Machine.mp3


hogfan wrote:About to check it on MP3 files also. Looking at the logs, it looks like the JAudiotagger is failing to find coverart my .M4A files. These are files that were encoded and tagged in iTunes and coverart displays properly in other players. The album art is indeed in the tag, so I am trying to find out why the JAuidotagger isn't seeing it. Here is the error from the Subonic logs

Code: Select all
[1/30/11 7:40:56 PM CST]    WARN   JaudiotaggerParser   Failed to find cover art tag in /mnt/raid/Music/The Refreshments/Fizzy Fuzzy Big & Buzzy/._01 Blue Collar Suicide.m4a


-hogfan
binaryfever
 
Posts: 2
Joined: Wed Feb 09, 2011 12:25 am

Figured it out........

Postby hogfan » Thu Feb 10, 2011 5:06 am

I have identified the issue. Notice the file name it's looking at is "._Songname.xxx". If you look in your album folder for that song, you will notice that all of you mp3s are there, as well as all of the songs, but beginning with the "._". The ones that start with "._" actually have .mp3 file extensions on them, but are only 4kb in size. It appears subsonic is looking at the first file in the folder and reading it for the album art but since it's only 4kb in size (and isn't the actual audio file) it fails to find the artwork. If you delete the 4kb files from that album folder and browse that artist again in subsonic, you will notice the album art will show up.

Now the next step..........the files beginning with "._" appear to be some type of temporary file. I am trying to determine where these are coming from. I use XBMC and am thinking maybe XBMC is creating the temporary files. Anybody have any idea on this? These files seem to only be in album folders for albums I have listened to in XBMC.
hogfan
 
Posts: 30
Joined: Tue Jan 25, 2011 2:31 am
Location: Little Rock, AR

Postby binaryfever » Fri Feb 11, 2011 5:41 am

I checked my library and don't see ._*.mp3 files. I do store my music on a western digital my book live which seems to create extra files with the :2e_ before the file name. These files are also 4kb in size. My best guess is that the the :2e is some sort of representation of the "._" So maybe it is a similar problem but with a different cause since I the the majority of these files have only been played in iTunes and Subsonic.
binaryfever
 
Posts: 2
Joined: Wed Feb 09, 2011 12:25 am

hmmmm....

Postby hogfan » Sun Feb 13, 2011 5:22 am

maybe it is iTunes then. XBMC and iTunes are the only players that touch my files.

-hogfan
hogfan
 
Posts: 30
Joined: Tue Jan 25, 2011 2:31 am
Location: Little Rock, AR


Return to Help

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 19 guests