Transcoding bitrate defaults to 128 kbit/sek

Got an idea? Missing something? Post your feature request here.

Moderator: moderators

Transcoding bitrate defaults to 128 kbit/sek

Postby kdid » Fri Jan 09, 2009 12:22 am

If you have specified "No limit" as the user max bitrate and player max bitrate, then the transcoding bitrate used will be 128 kbit/sek. - Thts a bit odd.

If either of the limits is set, then the smallest of those will be used. - That is correct.

I thought that maybe 320 kbit/sek would be the natural bitrate in the case of no limits is set, but there might be a reason for why that is not so.

Maybe a global bitrate setting for transcoding should be possible to specify in the advanced menu? Then that could be used if none of the others is set.

It might of course be that there is something I have overlooked and that there is no problems here.
-- kdid
kdid
 
Posts: 131
Joined: Tue Jan 02, 2007 11:17 am

Postby sindre_mehus » Sun Jan 18, 2009 5:56 am

Yes, you're right - it's set to 128 if not given.

Hope to add a "Default transcoding bitrate" setting, like you suggest, in a future release.

Thanks,
Sindre
User avatar
sindre_mehus
 
Posts: 1955
Joined: Tue Nov 29, 2005 6:19 pm
Location: Oslo, Norway


Return to Feature Requests

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest