Subsonic 5.0 released

Announcements and discussion of new releases.

Moderator: moderators

Re: Subsonic 5.0 released

Postby xnor » Wed Oct 01, 2014 6:53 pm

The playback pausing bug still exists on my system:

viewtopic.php?f=2&t=14739

I love subsonic but it has become unusable for some content and a real pain for other content.
xnor
 
Posts: 23
Joined: Tue Aug 02, 2011 8:54 pm

Re: Subsonic 5.0 released

Postby kargath » Wed Oct 01, 2014 7:52 pm

sindre_mehus wrote:
kargath wrote:
sindre_mehus wrote:[quote="kargath"]

If I have this directory structure,
A1/X1/files
A1/X2/files
A1/files
A2/X1/files
A3/X1/files
A3/files
A4/X1/files
A4/X2/files

Subsonic orders it like this,
A2
A4
A1
A3


Well, this behaviour is at least intentional. Subsonic differentiates between "albums" and "directories" (an album is a directory with at least one song in it), and the sorting algorithm puts directories before albums. In your example, A1 and A3 are classified as albums and hence come last.

Of course, if most people think this is an undesired behavior I'll be glad to change it.

Any opinions?

Thanks
Sindre

Within the say, A1 directory, I'd agree that I want folders first, then files.

When the sorting all of the directories in the root directory, I don't understand why subsonic is "looking into" each of those directories prior to sorting them.

This seems odd...

Certain artists may have one off songs that I didn't want to put in a folder, or other files associated with the artist that aren't songs or aren't album specific.

Subsonic didn't always sort the folders like this. I feel like this started when you added the metadata sorting.


Sorry, I misunderstood and thought this was below the root level. But if I try your example on the root (artist) level, I get the correct order (A1, A2, A3, A4).

If possible, could you create an account for me on your server so I can take a look?

Thanks
Sindre[/quote]
I PM'd you the login details. Thanks!
kargath
 
Posts: 33
Joined: Wed Feb 15, 2012 2:31 pm

Re: Subsonic 5.0 released

Postby blightzero » Sun Oct 05, 2014 8:18 pm

For me Videoplayback via the Flashplayer is still broken in this release.

I have a setup with a Reverse HTTP Proxy in front of the Subsonic server, that is only accessible via HTTPS.
I use HTTP Strict Transport Security which prevents HTTP to HTTPS redirects. But since the first 5.0 release the URLs in the Flashplayer always point to "http://" URLs.

I took a look at the code, but I am not sure how to elegantly fix the Problem.
The problems seems to come down to the lines 659 and following in videoPlayer_jsp.java:
Code: Select all
out.write("            var url = \"");
out.write((java.lang.String) org.apache.jasper.runtime.PageContextImpl.proprietaryEvaluate("${model.streamUrl}", java.lang.String.class,(PageContext)_jspx_page_context, null, false));
out.write("\" + \"&maxBitRate=\" + this.getBitRate() + \"&timeOffset=\" + offset;\r\n");

The Value returned by that function on ${model.streamUrl} returns the wrong URL. However, I could not find the place in the code to fix this.

Would it be possible to replace the "http://" or "https://" URLs with the protocol relative URL start "//", this should fix the problem for modern browsers.
blightzero
 
Posts: 12
Joined: Sat Jan 30, 2010 2:27 pm

Re: Subsonic 5.0 released

Postby bjack003 » Tue Oct 07, 2014 5:44 pm

I also have a video playback issue. This is the error i receive when trying to playback video.

Image

I run Subsonic behind a reverse proxy as well, and I only port 443, HTTPS for my site.
bjack003
 
Posts: 9
Joined: Sat Nov 30, 2013 6:46 am

Re: Subsonic 5.0 released

Postby DaveWut » Wed Oct 08, 2014 7:36 pm

About the video playback problem for people with a proxy server, I wrote a small "how to" to get over the problem:
viewtopic.php?f=6&t=14746
User avatar
DaveWut
 
Posts: 57
Joined: Fri Nov 11, 2011 12:29 am

Re: Subsonic 5.0 released

Postby mckeznak » Wed Oct 15, 2014 9:53 pm

sindre_mehus wrote:Hi there!
...
Bugfix: Use 2000 kbps as default video bitrate.
...


Is there anyway in 5.0 to set the default bitrate? 2mbps is brutal for slow uplinks, I've looked through the forums at the old posts however it would be fantastic if it was an option in settings.
User avatar
mckeznak
 
Posts: 1
Joined: Wed Oct 15, 2014 9:49 pm

Re: Subsonic 5.0 released

Postby Vproduct » Thu Oct 30, 2014 1:49 pm

Hi! Make an accordion in the left column, please!
User avatar
Vproduct
 
Posts: 19
Joined: Fri Jan 29, 2010 9:05 pm

Previous

Return to Announcements

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests