Subsonic 6.0.beta1 released

Announcements and discussion of new releases.

Moderator: moderators

Re: Subsonic 6.0.beta1 released

Postby sindre_mehus » Fri Feb 12, 2016 7:57 am

ebasta wrote:I cannot get music to play on a work computer. I've tried Chrome, Firefox, and I.E. Jamstash plays the files fine, and D-sub is working. Any suggestions?


Have you tried to clear the browser cache + force refresh the page?
Subsonic developer
User avatar
sindre_mehus
 
Posts: 1955
Joined: Tue Nov 29, 2005 6:19 pm
Location: Oslo, Norway

Re: Subsonic 6.0.beta1 released

Postby psychrome » Fri Feb 12, 2016 10:13 am

sindre_mehus wrote:
ebasta wrote:I cannot get music to play on a work computer. I've tried Chrome, Firefox, and I.E. Jamstash plays the files fine, and D-sub is working. Any suggestions?


Have you tried to clear the browser cache + force refresh the page?


I have exactly the same issue at my work place. Tried three different computers at work now (with all browsers above) and no one starts playing music. Tried also clear/refresh without any luck.
User avatar
psychrome
 
Posts: 6
Joined: Thu Aug 12, 2010 8:51 am

Re: Subsonic 6.0.beta1 released

Postby sindre_mehus » Fri Feb 12, 2016 11:23 am

Can you please look for any error messages in the Javascript console?
In Chrome: View > Developer > JavaScript Console

Try reloading the page and see what it says.

Thanks
Sindre
Subsonic developer
User avatar
sindre_mehus
 
Posts: 1955
Joined: Tue Nov 29, 2005 6:19 pm
Location: Oslo, Norway

Re: Subsonic 6.0.beta1 released

Postby psychrome » Fri Feb 12, 2016 11:28 am

sindre_mehus wrote:Can you please look for any error messages in the Javascript console?
In Chrome: View > Developer > JavaScript Console

Try reloading the page and see what it says.

Thanks
Sindre


GET http://********/script/jwplayer-7.2.4/jwplayer.js net::ERR_CONNECTION_RESET
Uncaught ReferenceError: jwplayer is not defined
Uncaught TypeError: jwplayer is not a function
init success
receiver list empty

http://postimg.org/image/ahjuaunfr/

Using the server from home works well on different machines...
User avatar
psychrome
 
Posts: 6
Joined: Thu Aug 12, 2010 8:51 am

Re: Subsonic 6.0.beta1 released

Postby DaveWut » Fri Feb 12, 2016 1:50 pm

Hi Sindre,

Can you make the external player working again please? I went to the settings, then managed to use a custom URL. I receive Status: https://myurl.com responded successfully. Unfortunately when edit the play.m3u file, I can see there's still the port 4040 attributed to the generated URLs and that the protocol is HTTP instead of HTTPS. Otherwise, thanks for this version, I love the new user interface!
User avatar
DaveWut
 
Posts: 57
Joined: Fri Nov 11, 2011 12:29 am

Re: Subsonic 6.0.beta1 released

Postby Jfass » Fri Feb 12, 2016 2:22 pm

I do like where everything is headed, but like a few others I have had to roll back to 5.3 because of the missing index on the left pane. I hope there is an option for this in the full release of 6.

I also like the idea a few people have had about putting the player or now playing in the right pane instead of the bottom with the auto hide queue.
Jfass
 
Posts: 13
Joined: Wed Dec 23, 2009 1:03 pm

Re: Subsonic 6.0.beta1 released

Postby x22 » Fri Feb 12, 2016 3:59 pm

I'll have to also agree with the suggestion for now playing and queue perhaps in the right pane. The queue auto-popping up on me when I hover over it has always been kind of an annoyance.
x22
 
Posts: 4
Joined: Tue Mar 31, 2015 8:37 pm

Re: Subsonic 6.0.beta1 released

Postby RedHaze » Fri Feb 12, 2016 4:56 pm

I really like the direction Subsonic is headed, although one thing that is bothering me is that the Subsonic Android app stopped authenticating when I upgraded to the new version.
RedHaze
 
Posts: 5
Joined: Wed Feb 23, 2011 9:39 pm

Re: Subsonic 6.0.beta1 released

Postby JMoreau » Fri Feb 12, 2016 5:46 pm

After reading all the 6 pages of posts concerning the new version 6.0... I noticed that many people are on the page then me...

Sindre, please bring back the left panel... at least as an option (on/off).
The left panel is so important for many of us.

I want to continue in the future to apply all the updates of Subsonic... Please don't let me stop at version 5.3
Sometime a new user interface could be good... Sometime staying conservative with the good known tools is a good thing also.

Thanks Sindre for all your efforts...I'm sure that you heard us about all our requests.. We know that you will do the best for everybody.
We love Subsonic... That's why we care about the updates.

Thanks!
Jacques
Last edited by JMoreau on Sat Feb 13, 2016 5:31 am, edited 3 times in total.
JMoreau
 
Posts: 10
Joined: Mon Aug 15, 2011 9:58 pm
Location: Austin, TX USA

Re: Subsonic 6.0.beta1 released

Postby ebasta » Fri Feb 12, 2016 7:42 pm

sindre_mehus wrote:Can you please look for any error messages in the Javascript console?
In Chrome: View > Developer > JavaScript Console

Try reloading the page and see what it says.

Thanks
Sindre


I get:

Failed to load resource: net::ERR_CONNECTION_RESET
http://<x.x.x.x:xxxx>/script/jwplayer-7.2.4/jwplayer.js Failed to load resource: net::ERR_CONNECTION_RESET
playQueue.view:85 Uncaught ReferenceError: jwplayer is not defined
chrome-extension://boadgeojelhgndaghljhdicfkmllpafd/cast_sender.js Failed to load resource: net::ERR_FAILED
playQueue.view:544 Uncaught TypeError: jwplayer is not a function
chrome-extension://dliochdbjfkdbacpmhlcpmleaejidimm/cast_sender.js Failed to load resource: net::ERR_FAILED
chrome-extension://fjhoaacokmgbjemoflkofnenfaiekifl/cast_sender.js Failed to load resource: net::ERR_FAILED

(removed real IP address and replaced with X's)
ebasta
 
Posts: 91
Joined: Fri Dec 17, 2010 8:07 pm

Re: Subsonic 6.0.beta1 released

Postby sindre_mehus » Fri Feb 12, 2016 8:55 pm

JMoreau wrote:Sindre, please bring back the left panel... at least as an option (on/ff).


No worries, I'm adding an option "Show index in left sidebar" to display the list or artists there for those who prefer that.

Sindre
Subsonic developer
User avatar
sindre_mehus
 
Posts: 1955
Joined: Tue Nov 29, 2005 6:19 pm
Location: Oslo, Norway

Re: Subsonic 6.0.beta1 released

Postby Skywatcher » Fri Feb 12, 2016 9:01 pm

sindre_mehus wrote:
JMoreau wrote:Sindre, please bring back the left panel... at least as an option (on/ff).


No worries, I'm adding an option "Show index in left sidebar" to display the list or artists there for those who prefer that.

Sindre


:D :D :D :D

Thank you Sindre. That was the only thing stopping me from fully adopting v6. I tried, but just couldn't get used to it.
Skywatcher
 
Posts: 41
Joined: Tue Feb 16, 2010 7:08 am

Re: Subsonic 6.0.beta1 released

Postby eptesicus » Sat Feb 13, 2016 3:54 am

Thanks for this great update, Sindre!

The entirety of my music library is FLAC, but with the new player, it doesn't show the status of the track, and only shows 0:00/0:00. Also, if I pause the music, and play again, it starts from the beginning. I tried an MP3, and it worked as it should, so it seems to be a problem with FLAC.

Image

Anymore support for MKV videos? I now see that everything gets converted to MP4 before being able to play.

Thanks again!
eptesicus
 
Posts: 6
Joined: Sun Jun 26, 2011 7:15 pm

Re: Subsonic 6.0.beta1 released

Postby JMoreau » Sat Feb 13, 2016 5:33 am

sindre_mehus wrote:
JMoreau wrote:Sindre, please bring back the left panel... at least as an option (on/ff).


No worries, I'm adding an option "Show index in left sidebar" to display the list or artists there for those who prefer that.

Sindre


Thanks Sindre!! :D :D :D :D
JMoreau
 
Posts: 10
Joined: Mon Aug 15, 2011 9:58 pm
Location: Austin, TX USA

Re: Subsonic 6.0.beta1 released

Postby sindre_mehus » Sat Feb 13, 2016 9:23 am

eptesicus wrote:Thanks for this great update, Sindre!

The entirety of my music library is FLAC, but with the new player, it doesn't show the status of the track, and only shows 0:00/0:00. Also, if I pause the music, and play again, it starts from the beginning. I tried an MP3, and it worked as it should, so it seems to be a problem with FLAC.

Anymore support for MKV videos? I now see that everything gets converted to MP4 before being able to play.

Thanks again!


Can you please try the following:
1. In the play queue, click "Settings" and make sure the "Web player" option is selected.
2. In "Settings > Transcoding", make sure the "mp3 audio" transcoding looks like this:
Code: Select all
ffmpeg -i %s -map 0:0 -b:a %bk -v 0 -f mp3 -


If it still doesn't work, please let me know which browser you are using.

Thanks
Subsonic developer
User avatar
sindre_mehus
 
Posts: 1955
Joined: Tue Nov 29, 2005 6:19 pm
Location: Oslo, Norway

PreviousNext

Return to Announcements

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests