Subsonic 4.4.beta1 released

Announcements and discussion of new releases.

Moderator: moderators

Postby dcuellar » Fri Feb 11, 2011 2:23 pm

GJ51 wrote:Forgive me Master. I hear and I obey.

My apologies for offering to assist. I will refrain from posting on this topic further, as my efforts have apparently offended you. Anyone who would like my assistance or would like me to test on the server I have made available, is more than welcome to contact me by pm.

Good luck in your efforts to solve your problems.


What annoys me the most is that we have yet to hear from Sindre about this. It's obviously an issue, with many experiencing it, including myself. A simple, "I'll look into it" would make me happy.

I appreciate you trying to help us, but it's really getting no where. Every morning I wake up and every morning I have to restart subsonic. I've turned off the automatic index, I've upped the memory to 700 and still nothing.

I have Orb set up on this same NAS and it has yet to crash on me. Same with Airvideo.
dcuellar
 
Posts: 97
Joined: Sat Feb 05, 2011 3:23 pm

Postby GJ51 » Sat Feb 12, 2011 7:02 pm

Gary J

http://bios-mods.com
http://www.maplegrovepartners.com
http://theaverageguy.tv/category/tagpodcasts/cyberfrontiers/
User avatar
GJ51
 
Posts: 3492
Joined: Wed Oct 20, 2010 11:58 pm
Location: Western New York

Postby deejay2302 » Wed Feb 16, 2011 7:27 pm

Search function does not work again. My opinion: Subsonic is getting worse. Everything after the 3.8 release is making me only have problems with Windows.
I'm running out of patience for it.

- Search function broken again and still found enough songs.
- https function confuses my users because of the block of the certificate and allow the connection. I have now deactivated.
- Videos can not be played still.
- Many of my MP3s can be played not at all anymore.
- CD Covers are now partly in such lousy quality I must add it again.
- Podcast function raises recently from error messages.

How do I stop my final message about new updates without have to disable it for each user individually?
21.681 Artists
58.141 Albums
674.091 Songs
5072,14 GB (~ 49.341 Hours)
User avatar
deejay2302
 
Posts: 163
Joined: Tue Oct 06, 2009 5:36 pm
Location: Germany

Postby stozher » Thu Feb 17, 2011 12:55 am

http://localhost/db.view

Code: Select all
update USER_SETTINGS set FINAL_VERSION_NOTIFICATION='false'
update USER_SETTINGS set BETA_VERSION_NOTIFICATION='false'

Code: Select all
select * from USER_SETTINGS
http://music.stozher.com:8080/login.view?user=guest&password=
User avatar
stozher
 
Posts: 313
Joined: Tue Nov 16, 2010 10:56 am
Location: Sofia, Bulgaria

Postby deejay2302 » Thu Feb 17, 2011 4:05 pm

Very Thx. :D

But stozher, u can help me with the problem that subsonic not play a lot of my songs? U have an idea? My Songs normally works with older version of subsonic. :(
21.681 Artists
58.141 Albums
674.091 Songs
5072,14 GB (~ 49.341 Hours)
User avatar
deejay2302
 
Posts: 163
Joined: Tue Oct 06, 2009 5:36 pm
Location: Germany

Postby stozher » Sat Feb 19, 2011 12:37 pm

deejay2302,

See log for errors... Also check Settings / Advanced : Downsample command.
http://music.stozher.com:8080/login.view?user=guest&password=
User avatar
stozher
 
Posts: 313
Joined: Tue Nov 16, 2010 10:56 am
Location: Sofia, Bulgaria

Postby deejay2302 » Tue Feb 22, 2011 9:25 am

There are no error messages in my log.

One of my Songs that not works:

A Forest (Extended Mix) The Cure mp3 10,8 MB 4:43 320 Kbps

He makes nothing here. I see the time of the track in the player bar. But nothing more.

And what for transcoding settings? There are no settings for MP3>MP3 ?!
In subsonic 3.8 i had never problems to play all my songs. :cry:

I never have to change the non-adjustment. My Downsample command:

lame -S -h --resample 44.1 -b %b --tt %t --ta %a --tl %l %s -

I do not understand what are all these characters and cause strokes there. So far I have not seen any instructions for what it shows me what is the command.
21.681 Artists
58.141 Albums
674.091 Songs
5072,14 GB (~ 49.341 Hours)
User avatar
deejay2302
 
Posts: 163
Joined: Tue Oct 06, 2009 5:36 pm
Location: Germany

Postby jaja » Tue Feb 22, 2011 10:03 am

Hi !

refesh your index ?
regards
jaja
User avatar
jaja
 
Posts: 32
Joined: Mon Jan 24, 2011 1:21 pm

Postby deejay2302 » Mon Feb 28, 2011 12:18 pm

jaja wrote:Hi !

refesh your index ?


My index is automatically updated hourly. That does not fix my problem.
21.681 Artists
58.141 Albums
674.091 Songs
5072,14 GB (~ 49.341 Hours)
User avatar
deejay2302
 
Posts: 163
Joined: Tue Oct 06, 2009 5:36 pm
Location: Germany

Postby random_id » Sat Mar 12, 2011 12:49 pm

I don't know if you have tried this or not deejay2302, but I had some similar problems playing audio as well as audio/video syncing. I found that I needed to change the default transcoding settings. When I did, songs that were previously unplayable because of a minor tag or vbr header error started working again. I think the default transcoder settings were changed in one of the recent 4.X updates. For me, this is what is currently working on my Linux server.

Under 'Settings -> Advanced', I changed the Downsample command to:
Code: Select all
lame -b %b %s -


I also had syncing issues with the audio during video playback. I changed the transcoding command for videos under 'Settings -> Transcoding' to:
Code: Select all
ffmpeg -v 0 -ss %o -async 1 -i %s -f flv -b %bk -s %wx%h -acodec copy -


Hope it helps
random_id
 
Posts: 3
Joined: Sat Mar 12, 2011 12:38 pm

Postby GJ51 » Sat Mar 19, 2011 3:27 pm

Or

ffmpeg -v 0 -ss %o -async 30 -i %s -f flv -b %bk -r 23.976 -s %wx%h -acodec copy -

-async 1" is a special case where only the start of the audio stream is corrected (synchronized to video stream) without any later correction .
Gary J

http://bios-mods.com
http://www.maplegrovepartners.com
http://theaverageguy.tv/category/tagpodcasts/cyberfrontiers/
User avatar
GJ51
 
Posts: 3492
Joined: Wed Oct 20, 2010 11:58 pm
Location: Western New York

Postby deejay2302 » Thu Mar 31, 2011 9:09 pm

Thanks "random_id". That works. Songs does work again :)
21.681 Artists
58.141 Albums
674.091 Songs
5072,14 GB (~ 49.341 Hours)
User avatar
deejay2302
 
Posts: 163
Joined: Tue Oct 06, 2009 5:36 pm
Location: Germany

Previous

Return to Announcements

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests