Subsonic 4.5.beta1 released

Announcements and discussion of new releases.

Moderator: moderators

Postby SCSI » Tue Jul 12, 2011 6:26 pm

donpearson wrote:As http://foo.subsonic.org has never worked for me, always got: foo.subsonic.org is registered, but could not connect to it. (ConnectTimeoutException)

I want to use my own domain and not http://foo.subsonic.org for the sharing.

Any way that i can do this, iv had a dig about but can't fined a way to use my own domain.


You can set up a DYNDNS account at http://www.dyndns.com/. Also check you router if it supports dyndns so that your router will auto update dyndns if your IP changes.
SCSI
 
Posts: 4
Joined: Fri Jun 11, 2010 1:36 am

Postby alphawave7 » Tue Jul 12, 2011 6:31 pm

SCSI wrote:
donpearson wrote:As http://foo.subsonic.org has never worked for me, always got: foo.subsonic.org is registered, but could not connect to it. (ConnectTimeoutException)

I want to use my own domain and not http://foo.subsonic.org for the sharing.

Any way that i can do this, iv had a dig about but can't fined a way to use my own domain.


You can set up a DYNDNS account at http://www.dyndns.com/. Also check you router if it supports dyndns so that your router will auto update dyndns if your IP changes.


There also exists a small app called dyndns updater at dyndns.org that runs with low/no resources that periodically updates your IP. :)
alphawave7
 
Posts: 1037
Joined: Thu Feb 11, 2010 9:54 am

Postby donpearson » Tue Jul 12, 2011 7:14 pm

alphawave7 wrote:
SCSI wrote:
donpearson wrote:As http://foo.subsonic.org has never worked for me, always got: foo.subsonic.org is registered, but could not connect to it. (ConnectTimeoutException)

I want to use my own domain and not http://foo.subsonic.org for the sharing.

Any way that i can do this, iv had a dig about but can't fined a way to use my own domain.


You can set up a DYNDNS account at http://www.dyndns.com/. Also check you router if it supports dyndns so that your router will auto update dyndns if your IP changes.


There also exists a small app called dyndns updater at dyndns.org that runs with low/no resources that periodically updates your IP. :)


Thanks for the replys but thats not what im asking about as i have my own address i use already.

Im talking about the new facebook, twitter, Share system.
I can only seem to use it with http://foo.subsonic.org, and as the http://foo.subsonic.org address dose not work for me it makes the new facebook, twitter, Share system useless to me.

So what i want to know is how can i maybe edit subsonic to use my domain insted of http://foo.subsonic.org.
Facebook Group:
http://www.facebook.com/groups/subsonic.group/

Image
donpearson
 
Posts: 361
Joined: Wed Oct 15, 2008 3:53 pm
Location: UK

Postby Sh4gr4th » Tue Jul 12, 2011 10:11 pm

Nice work!
Have you considered to implement a google+ share function as well?
Sh4gr4th
 
Posts: 21
Joined: Mon Nov 30, 2009 12:13 pm

Re: Subsonic 4.5.beta1 released

Postby oshogg » Tue Jul 12, 2011 11:58 pm

sindre_mehus wrote:Hi all and sorry for the long time since last release.

New: Support video in external player.




I am running this beta and can't figure out how to use video in an external player. Does this work on PC clients only? Does this work on videos on android app/tablet? Which external players are supported?

Thanks,
Osho
oshogg
 
Posts: 33
Joined: Thu Nov 12, 2009 3:43 pm

Postby vollbr0t » Thu Jul 14, 2011 11:26 am

awaiting the new beta-release :D
vollbr0t
 
Posts: 75
Joined: Wed Jan 19, 2011 6:35 pm

Postby gordon12393 » Fri Jul 15, 2011 11:16 am

Sindre,

Not sure if this is where I should report an issue with SS 4.5 beta 1 or not, but here goes....

After installing the new beta I now got an error popup window with the frame that contains the chat loads. I get this in all browsers; IE, Firefox, and Chrome. Also all users on my system see it even new users. I tried clearing the cache from my browser and I looked through the log on the SS server but did not see anything there. It seems to be a client side issue but the popup is generic an just says "Error". Any help you can provide would be greatly appreciated.

Regards,

Gordon
gordon12393
 
Posts: 7
Joined: Fri Jan 07, 2011 4:41 am

Postby sindre_mehus » Fri Jul 15, 2011 5:49 pm

gordon12393 wrote:Sindre,

Not sure if this is where I should report an issue with SS 4.5 beta 1 or not, but here goes....

After installing the new beta I now got an error popup window with the frame that contains the chat loads. I get this in all browsers; IE, Firefox, and Chrome. Also all users on my system see it even new users. I tried clearing the cache from my browser and I looked through the log on the SS server but did not see anything there. It seems to be a client side issue but the popup is generic an just says "Error". Any help you can provide would be greatly appreciated.

Regards,

Gordon


Does it go away if you restart Subsonic?
Subsonic developer
User avatar
sindre_mehus
 
Posts: 1955
Joined: Tue Nov 29, 2005 6:19 pm
Location: Oslo, Norway

Postby gordon12393 » Sat Jul 16, 2011 1:55 am

sindre_mehus wrote:
gordon12393 wrote:Sindre,

Not sure if this is where I should report an issue with SS 4.5 beta 1 or not, but here goes....

After installing the new beta I now got an error popup window with the frame that contains the chat loads. I get this in all browsers; IE, Firefox, and Chrome. Also all users on my system see it even new users. I tried clearing the cache from my browser and I looked through the log on the SS server but did not see anything there. It seems to be a client side issue but the popup is generic an just says "Error". Any help you can provide would be greatly appreciated.

Regards,

Gordon


Does it go away if you restart Subsonic?


Yes, Sindre that fixed my problem. Thanks for the information. My server is on a UPS so I never thought to restart it.

Regards,

Gordon
gordon12393
 
Posts: 7
Joined: Fri Jan 07, 2011 4:41 am

Postby nicholasa » Mon Jul 18, 2011 4:41 pm

The video-part doesn't interest me that much, but the Facebook and sharing-things do. I'm gonna try a upgrade on my Solaris Server now!

Takk for arbeidet, Sindre!
Lossless junkie!
Image
---
Subsonic running on Win Server 2012, 12TB ISCSI NAS.
nicholasa
 
Posts: 15
Joined: Mon Nov 22, 2010 9:51 am

Re: Subsonic 4.5.beta1 released

Postby oshogg » Thu Jul 21, 2011 5:37 pm

oshogg wrote:
sindre_mehus wrote:Hi all and sorry for the long time since last release.

New: Support video in external player.




I am running this beta and can't figure out how to use video in an external player. Does this work on PC clients only? Does this work on videos on android app/tablet? Which external players are supported?

Thanks,
Osho


bump.. I am still wondering what is the "Support video in external player"? Can I do it on an Android phone/tablet?

Thanks,
Osho
oshogg
 
Posts: 33
Joined: Thu Nov 12, 2009 3:43 pm

Postby prepsel » Sat Jul 23, 2011 3:48 pm

I'm having the exact same issue. I have my own registered domain and static IP address. When I sign up for my own subsonic.org then it gives me the same error message as you. DYNDNS is not an option for me either, I have a domain name and static IP for a reason :-)

I would love to share a song or two with my friends outside my subsonic circle but at this point can't unless I go through the trouble of giving them an account.



donpearson wrote:
alphawave7 wrote:
SCSI wrote:
donpearson wrote:As http://foo.subsonic.org has never worked for me, always got: foo.subsonic.org is registered, but could not connect to it. (ConnectTimeoutException)

I want to use my own domain and not http://foo.subsonic.org for the sharing.

Any way that i can do this, iv had a dig about but can't fined a way to use my own domain.


You can set up a DYNDNS account at http://www.dyndns.com/. Also check you router if it supports dyndns so that your router will auto update dyndns if your IP changes.


There also exists a small app called dyndns updater at dyndns.org that runs with low/no resources that periodically updates your IP. :)


Thanks for the replys but thats not what im asking about as i have my own address i use already.

Im talking about the new facebook, twitter, Share system.
I can only seem to use it with http://foo.subsonic.org, and as the http://foo.subsonic.org address dose not work for me it makes the new facebook, twitter, Share system useless to me.

So what i want to know is how can i maybe edit subsonic to use my domain insted of http://foo.subsonic.org.
User avatar
prepsel
 
Posts: 18
Joined: Thu Feb 04, 2010 6:17 pm

Missing the last 2-3 seconds of a song?

Postby maxslug » Tue Jul 26, 2011 5:17 pm

Hi, Since updating to 4.5beta1 I'm seeing a small bug:

The last 2-3 seconds of each track are cut off. This happens on both the Android client as well as when using a streaming client (winamp/amarok/etc).
Not a big deal for music tracks but for e-books it can lead to confusion :)

I checked the logs but didn't see anything out of the ordinary.

Anyone else seeing/hearing this bug?

tia,
-m
maxslug
 
Posts: 44
Joined: Tue Oct 26, 2010 11:23 pm

Postby rvandaalen » Wed Jul 27, 2011 6:37 pm

Can someone plz help me with a new compile of ffmpeg (v0.8) for my slackware setup (unraid), I mostly use subsonic for my video files but recently I can't seem to play all mkv files anymore. many thanks
rvandaalen
 
Posts: 10
Joined: Mon Mar 07, 2011 2:45 pm

Postby GJ51 » Thu Jul 28, 2011 6:00 am

Gary J

http://bios-mods.com
http://www.maplegrovepartners.com
http://theaverageguy.tv/category/tagpodcasts/cyberfrontiers/
User avatar
GJ51
 
Posts: 3492
Joined: Wed Oct 20, 2010 11:58 pm
Location: Western New York

PreviousNext

Return to Announcements

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests