Service name on network [solved]

General discussions.

Moderator: moderators

Service name on network [solved]

Postby andrea76 » Tue May 05, 2020 9:20 pm

Hello, I have 2 subsonic server on my network, I'm changing devices, but in this period I don't know which server I'm using because on network I see 2 server with the same name! :?
This is a possibility to change name server? How? Thanks a lot! :?:
Last edited by andrea76 on Wed May 06, 2020 3:05 pm, edited 1 time in total.
andrea76
 
Posts: 4
Joined: Tue May 05, 2020 9:04 pm

Re: Service name on network

Postby G8DHE » Wed May 06, 2020 7:33 am

The name associated with the IP address and port is assigned by whatever is doing the DNS and DHCP, most likely your router, check the setup in your router and assign a name to the correct IP Address and port assigned by the router.
Geoff G8DHE
Version 6.0 Beta 2
G8DHE
 
Posts: 91
Joined: Sun Nov 04, 2012 4:56 pm

Re: Service name on network

Postby andrea76 » Wed May 06, 2020 10:17 am

Network is ok because DNS respond correctly (raspberry3:4040 and raspberry4:4040) but on smartTV I see only "subsonic" server,
I would like add a number (subsonic3 and subsonic4) to know witch rasperry respond. Is it possible?
Thanks a lot for your reply!
andrea76
 
Posts: 4
Joined: Tue May 05, 2020 9:04 pm

Re: Service name on network

Postby G8DHE » Wed May 06, 2020 10:48 am

Ah, so its not showing you the address on the TV browser ?
If you go into the settings|Genereal then you can alter the Welcome Title and Sub-title to show which one your using.
Presumably you must have also setup which address to go to in the TV browser so maybe you need two entries so that you can select the other one as well.
Geoff G8DHE
Version 6.0 Beta 2
G8DHE
 
Posts: 91
Joined: Sun Nov 04, 2012 4:56 pm

Re: Service name on network

Postby andrea76 » Wed May 06, 2020 3:05 pm

I'think to kill old raspberry one source as soon as possible and use only new, so the problem is solved.
Thanks for replies. Bye!
andrea76
 
Posts: 4
Joined: Tue May 05, 2020 9:04 pm

Re: Service name on network [solved]

Postby andrea76 » Wed May 13, 2020 7:33 pm

I hope to give a nice information.
When enable DLNA server, you write a name of service.
this name will be used online and into smart TV you see this name.
If you have more servers, you can reconize source by DLNA name server.
Bye!
andrea76
 
Posts: 4
Joined: Tue May 05, 2020 9:04 pm


Return to General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest