Subsonic app on Android not working

Frequently asked questions.

Moderator: moderators

Subsonic app on Android not working

Postby thomasroorda » Sat Jan 03, 2015 5:14 pm

Hello,

The error I am getting using the Android app for Subsonic (the official one, not a third party app) is `A network error occurred. Retrying..`.
Using the webinterface, everything works, and after manually portforwarding port 4040 and verifying that the port is open and creating my own custom url (which responds succesfully), the app does not work when I try to connect to my server.
I have of course bought premium. I hope I am correct in assuming that the username and password needed are the ones used for your account in the web interface (the one you had to create yourself).
Help would be much appreciated.
thomasroorda
 
Posts: 3
Joined: Sat Jan 03, 2015 5:08 pm

Re: Subsonic app on Android not working

Postby alphawave7 » Sat Jan 03, 2015 7:58 pm

thomasroorda wrote:Hello,

The error I am getting using the Android app for Subsonic (the official one, not a third party app) is `A network error occurred. Retrying..`.
Using the webinterface, everything works, and after manually portforwarding port 4040 and verifying that the port is open and creating my own custom url (which responds succesfully), the app does not work when I try to connect to my server.
I have of course bought premium. I hope I am correct in assuming that the username and password needed are the ones used for your account in the web interface (the one you had to create yourself).
Help would be much appreciated.

Log in should be any user you have set up, or admin creds. Double check port 4040 with can you see me.org for your IP.
alphawave7
 
Posts: 1032
Joined: Thu Feb 11, 2010 9:54 am

Re: Subsonic app on Android not working

Postby thomasroorda » Sat Jan 03, 2015 10:06 pm

Canyouseeme.org says my port (4040) is open, and I have both the webplayer and the app logged on on the same user which has all the permissions :/. Connecting to the demo network does work.
thomasroorda
 
Posts: 3
Joined: Sat Jan 03, 2015 5:08 pm

Re: Subsonic app on Android not working

Postby alphawave7 » Sat Jan 03, 2015 11:08 pm

thomasroorda wrote:Canyouseeme.org says my port (4040) is open, and I have both the webplayer and the app logged on on the same user which has all the permissions :/. Connecting to the demo network does work.


You've got pm...
alphawave7
 
Posts: 1032
Joined: Thu Feb 11, 2010 9:54 am

Re: Subsonic app on Android not working

Postby thomasroorda » Sun Jan 04, 2015 12:19 am

It turns out that I cannot login via my custom url (the one created via the web interface) with phones or PC's while on the same network. For it to work I have to log in with my external IP followed by my port. Anything I'm missing as to why this occurs?
thomasroorda
 
Posts: 3
Joined: Sat Jan 03, 2015 5:08 pm

Re: Subsonic app on Android not working

Postby jeffgt14 » Tue Jun 09, 2015 10:33 pm

I've got the same problem. Can't connect when I'm on my home network with the official app or DSub. If I switch to 4G it works fine.
jeffgt14
 
Posts: 33
Joined: Tue Nov 18, 2014 9:35 pm

Re: Subsonic app on Android not working

Postby alphawave7 » Tue Jun 09, 2015 11:09 pm

Often this a router setting issue...search your router manual for configuring 'loopback address' or similar.
alphawave7
 
Posts: 1032
Joined: Thu Feb 11, 2010 9:54 am

Re: Subsonic app on Android not working

Postby jeffgt14 » Wed Jun 10, 2015 2:51 am

Well I couldn't find anything wrong in my router settings with NAT loopback (there could be but it says it's enabled) but I managed to fix it in the DSub app by inputting the Local Network Address alongside the server address. Not sure if that's an option in the official app or not. I'm not certain what changed because I used to have no problem but I'm good now.
jeffgt14
 
Posts: 33
Joined: Tue Nov 18, 2014 9:35 pm


Return to FAQs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest