selecting audio device in jukebox mode fails on Debian9

Need help? Post your questions here.

Moderator: moderators

selecting audio device in jukebox mode fails on Debian9

Postby nolbelt » Fri Aug 10, 2018 4:19 pm

Hi,

after reading many posts here and trying many tipps, installing additional packages and so on, I still didn't get it working.

I had to upgrade my server from Debian7 to Debian9, that means, hardware didn't change, but selecting the audio device fails.
I read https://gist.github.com/nsonnad/8ab51ecf840ed310c449 and compiled "audiodevlist" as many years before on the older Debian version, but I only get nearly no output. Look here:

Code: Select all
root@tux:/usr/share/subsonic# cat audioDevList.java
import java.io.*;
import javax.sound.sampled.*;

public class audioDevList{
public static void main(String args[]){

//Get and display a list of
// available mixers.

Mixer.Info[] mixerInfo =
AudioSystem.getMixerInfo();
System.out.println("Available mixers:");
for(int cnt = 0; cnt < mixerInfo.length;
cnt++){
System.out.println(mixerInfo[cnt].
getName());
}//end for loop
}
}
root@tux:/usr/share/subsonic# javac audioDevList.java
root@tux:/usr/share/subsonic# java audioDevList
Available mixers:
PulseAudio Mixer
root@tux:/usr/share/subsonic#


With debian7 it showed a list of about 5 or 7 devices, and with the additional line:
-Djavax.sound.sampled.SourceDataLine="#NVidia [plughw:0,7]" \
jukebox mode worked fine. On Debian9, subsonic starts, everything works in normal mode (as root, so no privileges problem), subsonic user has "jukebox right", but in the android app the progress bar goes from 0:00 to 0:01, 0:02, 0:03 and then jumps back to 0:00 and starts again. But no sound from the onboard sound card. :-(

I dont' know much about java programming or debugging, so what I'd like to know is, how to find out, what is going wrong. Starting subsonic with the old audio device name, gained on Debian7 with the same audiodevlist-tool, doesn't work, too. What logfile can I post here or what steps can i do for you to help me?

Thanks in advance!!
nolbelt
 
Posts: 2
Joined: Fri Aug 10, 2018 3:13 pm

Re: selecting audio device in jukebox mode fails on Debian9

Postby nolbelt » Wed Oct 17, 2018 8:20 am

100 people seem to have read my post, but no answer...
I'm so sad... :-(
Is there an alternative to subsonic, not having this sound hardware selection problem?
nolbelt
 
Posts: 2
Joined: Fri Aug 10, 2018 3:13 pm


Return to Help

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests