Tomcat 6 and SSL - JW Player not shown in IE

Need help? Post your questions here.

Moderator: moderators

Tomcat 6 and SSL - JW Player not shown in IE

Postby Ravefiend » Fri Jan 29, 2010 2:23 pm

I'm fiddling around with Tomcat 6 on which I enable SSL / HTTPS using a self signed certificate. Things are working smooth using Firefox yet Internet Explorer doesn't want to load the JW Player. Right mouse click on the Flash object shows the message:

Movie not loaded...

There seems to be a big fuzz about all that as per these references:

http://kb2.adobe.com/cps/000/fdc7b5c.html
http://blog.phy5ics.com/2007/08/14/flas ... -solution/
http://www.blog.lessrain.com/flash-nast ... -explorer/
http://faindu.wordpress.com/2008/04/18/ ... eam-error/

I tried adding the following after the include.jsp:

<meta http-equiv="Cache-Control" content="cache, must-revalidate">
<meta http-equiv="Pragma" content="public">

It does show up nicely in the source (<head>of playlist) of the page yet IE still refuses to launch the JW Player. I'm really curious to know what setup set I could have missed here. :)
Ravefiend
 
Posts: 7
Joined: Fri Jan 29, 2010 1:20 pm

Re: Tomcat 6 and SSL - JW Player not shown in IE

Postby flacflac » Sat Jan 30, 2010 1:55 am

Hi Ravefiend,

Ravefiend wrote:I'm fiddling around with Tomcat 6 on which I enable SSL / HTTPS using a self signed certificate. Things are working smooth using Firefox yet Internet Explorer doesn't want to load the JW Player.


Alright, I would say it's working, your IE seems a bit off.



Okay, I did not check them all, but they are a bit oldish and referring to IE7, which you really should not be using anymore.

I am using Tomcat 6 via SSL and things work fine in IE and Opera. I would suggest you

- install the latest IE
- do a complete swipe of all cookies/temporary internet files and whatnot that might be on your harddrive, especially if already using the latest IE
- try to install the new FLASH beta if nothing works, it might help
- make sure your certificate is accepted in your IE - the latest version doesn't even let you access the page unless you explicitly click on a red colored link, but perhaps adding your own certificate into your trusted list makes a difference?
- also try to lower your security prefs for a minute to see if that's a possible cause

If you want me to test it from a different machine just send me a PM.

ff :shock:
flacflac
 
Posts: 141
Joined: Mon Jun 01, 2009 7:43 am

Postby Ravefiend » Sun Jan 31, 2010 8:16 am

Thanks for commenting upon this flacflac! :D .. I'm actually using IE 8 on Windows 7 Ultimate and yes, it all has to do with the certificate so it seems.

I've now completed the steps outlined on this page:
http://stackoverflow.com/questions/6816 ... ertificate

Now I'm up against another Certificate Error described as Mismatched Address. So, back to the drawing board with this to see if I need to create another one. Darn IE.... :)
Ravefiend
 
Posts: 7
Joined: Fri Jan 29, 2010 1:20 pm

Re: Tomcat 6 and SSL - JW Player not shown in IE

Postby bushman4 » Mon Aug 22, 2011 6:38 pm

I found the solution to this issue and thought I'd share...

(BTW, I think that this can be done at the application level if Sindre wants to, but I chose to do it at the server level to cover all applications)

If you open your global context.xml file (in the conf directory in Windows, not sure on *nix) and add the following line:
Code: Select all
<Valve className="org.apache.catalina.authenticator.BasicAuthenticator"  disableProxyCaching="false" />


between the <CONTEXT> and </CONTEXT> tags, and restart Tomcat, the JWPlayer will load correctly (regardless of certificate errors).

I also figured out how to make a self-signed certificate that includes ALL of the possible addresses (including internal and external IP addresses) so that IE and Chrome will stop complaining that the addresses don't match. That will be a different post.

HTH someone...

Glenn
Glenn Sullivan
Subsonic 5.2.1 (Standalone on Apache/Tomcat 6)
WHS 2003, Dual Core Athlon, 4 Gb RAM, 12 TB
50 regular Subsonic Users

Library as of 2016-03-21:
4,034 artists
16,595 albums
182,904 songs
4582.16 GB
21,558 hours
User avatar
bushman4
 
Posts: 867
Joined: Thu Dec 02, 2010 1:47 pm
Location: Massachusetts, USA

Re: Tomcat 6 and SSL - JW Player not shown in IE

Postby ultrasonic » Thu Sep 15, 2011 12:46 am

Chrome is the solution, I'm tellin' ya. If you change your browser and run a function all should be back to normal. Have you guys ever tried this method before? I have been using in for the past six months whenever I run in to trouble...
Last edited by ultrasonic on Sat Oct 01, 2011 11:15 pm, edited 1 time in total.
ultrasonic
 
Posts: 6
Joined: Tue Sep 13, 2011 10:24 pm

Re: Tomcat 6 and SSL - JW Player not shown in IE

Postby bushman4 » Thu Sep 15, 2011 12:01 pm

Sure... try explaining a brand new browser interface to your 60 year old mother just so she can log onto your subsonic server...

But seriously, that is the beauty of so called "cloud" applications like this... it shouldn't matter WHAT browser you use. It should just work.

And yes, MY primary browser is Chrome. But it shouldn't matter in the grand scheme.

My $.02,

Glenn
Glenn Sullivan
Subsonic 5.2.1 (Standalone on Apache/Tomcat 6)
WHS 2003, Dual Core Athlon, 4 Gb RAM, 12 TB
50 regular Subsonic Users

Library as of 2016-03-21:
4,034 artists
16,595 albums
182,904 songs
4582.16 GB
21,558 hours
User avatar
bushman4
 
Posts: 867
Joined: Thu Dec 02, 2010 1:47 pm
Location: Massachusetts, USA


Return to Help

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests