Music Files Scanned but Not Appearing

Need help? Post your questions here.

Moderator: moderators

Music Files Scanned but Not Appearing

Postby phred » Fri Mar 26, 2021 7:19 pm

Using SS 6.1.6 on a Win10 box.

After running Subsonic successfully for years, I ran into some issues a couple of months ago and finally got most of them squared away. At this point Subsonic recognizes the path to the directory where my music files live. It now also recognizes my playlists which are exported from MusicBee.

1- Subsonic successfully completes manual and scheduled scans of the media folders. It shows in excess of 36,000 songs, which is correct. But not a single one of them shows when I look at the home screen of the GUI.

2- Subsonic successfully completes scans of my .pls playlists. They show up in the playlist tab of the GUI. But each track within each playlist shows a "missing." Which is understandable since there are no tracks showing in the home screen despite all of them seemingly being scanned.

3- I can only connect to the GUI via localhost, or the local IP for the PC on which the server is installed. For all those many years of using Subsonic successfully, I connected directly though the WAN IP address (which is dynamic but hadn't changed in more than ten years) along with port forwarding to the local PC where the server lives. Port forwarding is now enabled. The outside IP address has been the same since last August. Other protocols connect to it and are port forwarded. Which is causing me to scratch my head as to why Subsonic can't do the same. The log shows one line that says "[3/26/21 2:26:33 PM EDT] WARN NetworkService Failed to create port forwarding."

If I can get number one resolved, number two will follow without doing anything else.

It's number three that's got me baffled.

Thanks for any advice anyone can provide.
Last edited by phred on Sat Mar 27, 2021 1:50 pm, edited 1 time in total.
phred
 
Posts: 25
Joined: Sat Mar 19, 2016 2:50 am

Re: Music Files Scanned by Not Appearing

Postby phred » Fri Mar 26, 2021 8:29 pm

Numbers one and two are resolved. Simple, but stupid user error. Under User Settings I failed to enable "Allow access to these media folders."

Now all I need is for number three to get resolved. Perhaps I'll have an epiphany soon. Or someone with more insight than I will have the answer.
phred
 
Posts: 25
Joined: Sat Mar 19, 2016 2:50 am

Re: Music Files Scanned but Not Appearing

Postby phred » Sat Mar 27, 2021 1:52 pm

Number three is now resolved. Despite the firewall in my router being configured properly, my software firewall (ESET) was blocking it. All is now good.
phred
 
Posts: 25
Joined: Sat Mar 19, 2016 2:50 am


Return to Help

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests