WMA Lossless [Solved]

Need help? Post your questions here.

Moderator: moderators

WMA Lossless [Solved]

Postby spanrofr » Tue Dec 06, 2011 3:56 pm

My Windows Media Audio 10 Professional 440 kbps, 96 kHz, 2 channel 24 bit 1-pass CBR files work fine in subsonic but my Windows Media Audio 9.2 Lossless
VBR Quality 100, 44 kHz, 2 channel 16 bit 1-pass VBR files do not play. Does anyone have the correct codec for the 9.2? Any help would be appreciated. Thank you.
spanrofr
 
Posts: 9
Joined: Thu Nov 10, 2011 1:41 am

Re: WMA Lossless

Postby mjones73 » Fri Dec 09, 2011 4:09 pm

It looks like version 4.6 went to ffmpeg for transcoding and it doesn't work with WMA Lossless, I did the following to restore transcoding of WMA Lossless for now.

- Make sure you have wmadec.exe and lame.exe in your transcode directory (Should be under your SubSonic folder, mine is C:\subsonic\transcode for example.) You should still have them if you upgraded from version 4.5, otherwise you should be able to find them online.
- Go to Settings, Transcoding
- Remove wma from Convert From box under the mp3 audio entry
- Under Add Transcoding add a name (wma for example), add wma to the Convert From box, mp3 to the Convert To box, "wmadec -b 16 %s -" (without the quotes) to Step 1 and "lame -b %b -r - -" (without the quotes) to Step 2.
- Select Save and enjoy.
mjones73
 
Posts: 35
Joined: Sat Apr 24, 2010 11:08 pm

Re: WMA Lossless

Postby BKKKPewsey » Fri Dec 09, 2011 9:59 pm

Thank you "mjones73" :)
If the OP can let us know if that worked for him I will mark this thread solved.
:mrgreen:
Everyone is entitled to be stupid, Image but some abuse the privilege!

Due to the confusion from too many genres of music, we have decided to put both country music and rap music into the genre of Crap music.
User avatar
BKKKPewsey
 
Posts: 2115
Joined: Mon May 23, 2011 12:16 pm
Location: United Kingdom

Re: WMA Lossless

Postby bighifi » Fri Dec 16, 2011 7:28 am

did not work for me, any other ideas?
bighifi
 
Posts: 1
Joined: Fri Dec 16, 2011 7:27 am

Re: WMA Lossless

Postby pinn » Sat Jan 14, 2012 6:34 pm

this worked is tottaly amazing thank you!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pinn
 
Posts: 1
Joined: Sat Jan 14, 2012 6:31 pm

Re: WMA Lossless

Postby citynomad » Tue Jan 24, 2012 5:58 am

Worked for me, as well. Thanks mjones!
citynomad
 
Posts: 4
Joined: Wed Feb 16, 2011 7:58 am

Re: WMA Lossless

Postby sheekamoo » Mon Feb 06, 2012 4:57 am

Where can I download the wmadec.exe file?
sheekamoo
 
Posts: 1
Joined: Sat Feb 04, 2012 11:50 pm

Re: WMA Lossless

Postby bethesdaadk » Sun Feb 12, 2012 2:16 pm

Worked for me as well. I kept a picture snip of how transcoding used to work in 3.8 because this has happened before. The original arguments for wma lossless in 3.8 no longer work, but yours do.

It's frustrating to wonder whether upgrading the product is going to break functionality on something as basic as transcoding audio files. I guess someone will tell me that I shouldn't have chosen wma lossless. But yet, I did.
bethesdaadk
 
Posts: 13
Joined: Tue Oct 05, 2010 11:40 pm

Re: WMA Lossless [Solved]

Postby muiz » Wed Feb 22, 2012 11:49 pm

Does not work for me in 4.6 , any other ideas?
muiz
 
Posts: 86
Joined: Wed Feb 02, 2011 11:52 am

Re: WMA Lossless [Solved]

Postby Galaedriel » Sat Mar 10, 2012 12:29 pm

I can't find wmadec.exe anywhere. Need a little help here... :D
Galaedriel
 
Posts: 9
Joined: Sun Sep 11, 2011 8:36 am

Re: WMA Lossless [Solved]

Postby jdubba » Sun Mar 11, 2012 5:21 am

The wmadec.exe transcoder can be found over on the subsonic sourceforge dl area. Its in the windows transcoders zip under the transcoders area at: http://sourceforge.net/projects/subsonic/files/transcoding/1.1/

However this doesn't fix the problem if you're playing in jukebox mode, which still tries to use ffmpeg. I couldn't figure out how to stop it from using ffmpeg when in jukebox mode, so I downloaded the latest ffmpeg and copied it to the /subsonic/transcoders folder. The WMA lossless problem has apparently been fixed. If you do this, you won't need the wmadec.exe transcoder or settings.

I found the latest windows builds of ffmpeg at:
http://ffmpeg.zeranoe.com/builds/

The build date on the one that worked for me was 2012-03-07.

Hope this helps...
jdubba
 
Posts: 1
Joined: Sun Mar 11, 2012 5:12 am

Re: WMA Lossless [Solved]

Postby BKKKPewsey » Sun Mar 11, 2012 12:28 pm

Thank you :D
Everyone is entitled to be stupid, Image but some abuse the privilege!

Due to the confusion from too many genres of music, we have decided to put both country music and rap music into the genre of Crap music.
User avatar
BKKKPewsey
 
Posts: 2115
Joined: Mon May 23, 2011 12:16 pm
Location: United Kingdom

Re: WMA Lossless [Solved]

Postby Galaedriel » Tue Mar 13, 2012 4:57 pm

Sorted with new ffmpeg. Lovely! Thanx. :D
Galaedriel
 
Posts: 9
Joined: Sun Sep 11, 2011 8:36 am

Re: WMA Lossless [Solved]

Postby mjones73 » Sat Jun 30, 2012 3:50 pm

Thanks for the ffmpeg tip, was trying to figure out why RC wasn't working.. :)
mjones73
 
Posts: 35
Joined: Sat Apr 24, 2010 11:08 pm


Return to Help

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron