Singles Not Ingesting Properly

Got an idea? Missing something? Post your feature request here.

Moderator: moderators

Singles Not Ingesting Properly

Postby davidorotho » Mon Oct 12, 2020 8:23 am

Hi there,

Recently purchased a subsonic subscription, I don't really listen to albums, mainly singles. I have a vast collection, none of them have album tag info, but have artwork, artists etc. However none of this information appears to be loaded into subsonic, they don't have any art loaded and the artists don't show up in the artists page. Is this a known bug / any workarounds?

Thanks.
davidorotho
 
Posts: 2
Joined: Mon Oct 12, 2020 8:20 am

Re: Singles Not Ingesting Properly

Postby davidorotho » Mon Oct 12, 2020 10:23 am

Also about 40% of my music contains unicode characters and isn't showing up at all... Any workarounds? Most of them are Asian characters can't exactly squeeze into ASCII
davidorotho
 
Posts: 2
Joined: Mon Oct 12, 2020 8:20 am

Re: Singles Not Ingesting Properly

Postby acroyear » Fri Oct 16, 2020 4:47 pm

if there is no id3 info on the file, then subsonic tries to infer the artist and album based on the folder structure. and yes, this can get thrown off by having subfolders like "CD1" "CD2".

there are no magic bullets about having it infer the info in any other way.

As for foreign characters, I've noted that for a while. I wrote a bit of code that will convert the foreign character to the closest matching English-only one (e.g., removing umlauts), but that doesn't scale well to files in an Eastern language. i don't know if the problem is operating-system dependent.
--
Joe Shelby
http://subfiresuite.com/
http://subfireplayer.net/
User avatar
acroyear
 
Posts: 701
Joined: Wed Mar 27, 2013 8:05 pm
Location: Northern, VA


Return to Feature Requests

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests